to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 28.03.2013

Διεθνή

ΔΝΤ: Μοναδική περίπτωση η Κύπρος, αλλά...

«Μοναδική περίπτωση» χαρακτήρισε την Κύπρο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις. Σημειώνεται πάντως ότι απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο αποφασίστηκαν στο Eurogroup για την Κύπρο θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Διευκρίνισε επιπλέον ότι δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ, πριν τα τέλη Απριλίου.


Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις για το ποια ήταν η θέση του Ταμείου για την πρώτη συμφωνία στο Eurogroup κι αν το ΔΝΤ διαφώνησε με το κούρεμα για όλες τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες, ο Ράις επισήμανε ότι «δεν μετράει η πρώτη συμφωνία, αλλά η δεύτερη».

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι το ΔΝΤ προσφέρει «πλήρη υποστήριξη» στις κυπριακές αρχές και στον κυπριακό λαό, σημειώνοντας ότι τα μέλη της τρόικας (ΕΕ, EKT και ΔΝΤ) βρίσκονται στη Λευκωσία και επεξεργάζονται τις τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα των εργασιών της ομάδας αυτής θα καθορίσουν το ποσό που θα συνεισφέρει το ΔΝΤ για την Κύπρο.

«Αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της αποστολής αυτή στις αρχές Απριλίου. Μετά από αυτό, το εκτελεστικό μας συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει την πιθανή συμφωνία χρηματοδότησης για την Κύπρο, για αυτό το λόγο δεν θα περίμενα την τελική απόφαση για το πακέτο από το ΔΝΤ πριν τα τέλη Απριλίου» τόνισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το γενικότερο ρόλο του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο και για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή μνημονίων, ο κ. Ράις υποστήριξε ότι το Ταμείο «κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί» για την επίλυση προβλημάτων στην ευρωζώνη και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ο κ. Ράις κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για την αξιολόγηση του δημοσιονομικού προγράμματος μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, επαναλαμβάνοντας ότι κατά τις συνομιλίες μέσα στο Μάρτιο έχει καταγραφεί πρόοδος.

Πηγή: tvxs.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)