to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:36 | 31.03.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Οικονομία

ΔΝΤ: Μετά το καλοκαίρι θα συζητηθεί το χρέος της Ελλάδας

«Τώρα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες από την Ελλάδα ώστε να μπορέσουμε να συστήσουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Μετά από αυτό θα εξετάσουμε το θέμα του χρέους, και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το καλοκαίρι»


Το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας θα εξεταστεί μετά το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Ρεζά Μογαντάμ. Ο ίδιος τόνισε ότι το πικρό φάρμακο που συνέστησε η τρόικα των διεθνών δανειστών στην Ευρωζώνη φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα.

«Η Πορτογαλία έχει σημειώσει εξαιρετικές προόδους. Πρόσφατα ολοκληρώσαμε τον ενδέκατο έλεγχο του προγράμματος, ελπίζουμε ότι θα τον εξετάσει το συμβούλιο μας σχετικά σύντομα», είπε ο Μογαντάμ.

Όσον αφορά την έξοδο της Λισαβόνας από το πρόγραμμα βοήθειας χωρίς να λάβει προληπτική γραμμή πίστωσης, ο Μογαντάμ σημείωσε: «Νομίζω ότι (η κυβέρνηση της Πορτογαλίας) το συζητά. Σταθμίζει την κατάσταση στην αγορά, μιλά με τους εταίρους της, μιλά με εμάς, οπότε πιστεύω ότι σύντομα θα λάβει μια απόφαση».

Περίπλοκη η κατάσταση στην Ελλάδα

Η κατάσταση στην Ελλάδα θεωρείται πιο περίπλοκη, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας μόλις ολοκλήρωσαν τον έλεγχο των οικονομικών της χώρας έπειτα από πολύμηνες καθυστερήσεις.

«Τώρα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες από την Ελλάδα ώστε να μπορέσουμε να συστήσουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (. . .). Μετά από αυτό θα εξετάσουμε το θέμα του χρέους, και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το καλοκαίρι».

Επίσης φαίνεται να υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν, προτού η Αθήνα λάβει την επόμενη δόση του δανείου.

«Θα γίνει μια συζήτηση στο Eurogroup μεταξύ των Ευρωπαίων ώστε να αποφασίσουν τους όρους της συνεισφοράς τους. Και μετά από αυτό, το ΔΝΤ, βάσει της εφαρμογής των ενεργειών (…) θα εξετάσει την παροχή της δόσης λίγο αργότερα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)