to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 01.12.2013

Οικονομία

ΔΝΤ: Επιστρέφουμε μετά τις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Πλειστηριασμοί, απελευθέρωση των απολύσεων και απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία τα αποτελέσματα της «διαπραγμάτευσης»


Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ ότι η επιστροφή των στελεχών του στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος τοποθετείται για μετά τις 9 Δεκεμβρίου.

Η δήλωση της εκπροσώπου του ΔΝΤ επιβεβαιώνει την ελληνική πλευρά ότι τα χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν είναι μεγάλο και ότι τα ζητήματα που εκκρεμούν για να κλείσει η τρέχουσα επισκόπηση του ελληνικού προγράμματος είναι συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν την ερχομένη εβδομάδα όσες φορές χρειαστεί ώστε να καταλήξουν σε οριστική λύση. Το μεγάλο «αγκάθι» ακούει στο όνομα απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί για την κατάργηση της ρύθμισης και έχει συγκεκριμενοποιήσει την πρότασή του η οποία έχει σταλεί με email στους εκπροσώπους της τριμερούς που εμμένουν στην πλήρη άρση κάθε προστατευτικής διάταξης από την 1η Ιανουαρίου ενώ το ΠΑΣΟΚ θέλει να επεκταθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ένα ακόμα έτος.

Στο μείζον θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πιο διαλλακτικό αφού έχει προχωρήσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων που έχουν πρόβλημα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης οριστικής λύσης στο θέμα. Στο θέμα της τύχης των αμυντικών βιομηχανιών φαίνεται πως κυβέρνηση και τρόικα θα συμφωνήσουν στην απόλυση του 50% των εργαζομένων στα ΕΑΣ, ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και συγχώνευση της ΕΛΒΟ.   

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα πλέον για την κυβέρνηση ενώ κάποιες πληροφορίες δεν αποκλείουν να  πραγματοποιηθεί έκτακτο Εurogroup στις 17 ή 18 Δεκεμβρίου με θέμα την τραπεζική ενοποίηση κι εκεί να συζητηθεί και η πορεία των διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: in.gr, Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)