to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 16.06.2018

Πολιτική

Η ΔΗΣΥ «δεν δέχεται υποδείξεις» από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Όπως ανέφερε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος από το βήμα της Βουλής!


Μπορεί την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES) να κάλεσε όλους τους προοδευτικούς και τα κόμματα που είναι μέλη του να υποστηρίξουν «την ιστορική συμφωνία για τη διένεξη σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ που διαρκεί εδώ και δεκαετίες, καθώς και τις κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων που την επέτυχαν», ωστόσο, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, από το βήμα της Βουλής επιδόθηκε σε έναν πρωτοφανή «τσαμπουκά» απέναντι στους πολιτικούς ομογάλακατους της ΔΗ.ΣΥ.:

«Εμείς δεν δεχόμαστε υποδείξεις», τόνισε ο βουλευτής, απαντώντας σε έντονο ύφος στους Ευρωσοσιαλιστές και ενισχύοντας τη «γραμμήα» της Φ. Γεννηματά η οποία είναι η μόνη από τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που δεν αναγνωρίζει, όπως την καλεί η πολιτική της «οικογένεια», ότι η συμφωνία κινείται σε θετική κατεύθυνση...

Θυμίζουμε στον κ. Κωνσταντινόπουλο ότι ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ δήλωσε: «Μαζί με την Υπάτη Αντιπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όλοι οι προοδευτικοί και τα κράτη μέλη του PES την Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις άοκνες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Επέδειξαν σε όλους μας θάρρος και ηγετικά προσόντα. Το PES έχει διαδραματίσει οργανικό ρόλο στην υποστήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως κάναμε σαφές κατά τη συνάντησή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες». «Προδοκούμε να συναντηθούμε ξανά με τους δύο πρωθυπουργούς κατά τη συνάντησή μας πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)