to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 18.05.2020

Κοινωνία

«To δις εξαμαρτείν του ΟΛΠ: Τα έγγραφα που αποκαλύπτουν την απάτη»

«Είναι η δεύτερη φορά που ο ΟΛΠ επιχειρεί να εξαπατήσει την πόλη» αναφέρει ο «Πειραιάς για Όλους»


Το Σάββατο 16/5 ο «Πειραιάς για Όλους» αποκάλυψε το έγγραφο του ορισμένου από τον νόμο, διεθνούς τεχνικού οίκου παρακολούθησης του έργου επέκτασης του Νότιου Προβλήτα του ΟΛΠ.

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη, «το έγγραφο αυτό από τις 10/4 ενημέρωνε τους πάντες ότι το έργο είναι μη αδειοδοτημένο. Ο ΟΛΠ αντί να προχωρήσει τη διαδικασία αδειοδοτήσεων, επέλεξε να εκμεταλλευτεί το σκοτάδι της πανδημίας και να βγάλει τις μαούνες στον Σαρωνικό χωρίς άδεια να σκάβουν τον βυθό γύρω από το Μνημείο Θεμιστοκλή και να ρίχνουν ιζήματα στη θάλασσα ανάμεσα Σαλαμίνα και Αίγινα».

Ο «Πειραιάς για Όλους» τονίζει ότι «είναι η δεύτερη φορά που ο ΟΛΠ επιχειρεί να εξαπατήσει την πόλη. Η πρώτη ήταν όταν ανακαλύψαμε και αποκαλύψαμε στην τοπική κοινωνία, στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ΕΣΑΛ, το γιγαντιαίο Mall στο Παλατάκι, κρυμμένο έντεχνα ανάμεσα σε χιλιάδες σελίδες που έπρεπε να διαβαστούν μέσα σε λίγα 24ωρα. Έτσι σταμάτησε το Mall.

Δυστυχώς είναι επίσης η δεύτερη φορά που ο Δήμος Πειραιά πιάνεται στον «ύπνο».  Η δε δικαιολογία ότι τα βυθοκορήματα – δηλαδή μία τοξική βόμβα στον βυθό του λιμανιού – αφορούν τον ΟΛΠ είναι αστεία. Διότι η βόμβα σκάει τώρα καταμεσής του Σαρωνικού, και σε λίγο στην καρδιά του Πειραιά, στο κεντρικό μας λιμάνι!».

«Για αυτό:

Απαιτούμε από τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, να εκπροσωπήσει την πειραϊκή κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο, προχωρώντας όλες τις απαιτούμενες δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες προκειμένου να αποσυρθούν οι μαούνες από την Πειραϊκή αμέσως και να «σφραγιστεί» το μη αδειοδοτημένο εργοτάξιο.

Και βεβαίως περιμένουμε από τον ίδιο να παρουσιάσει τα ομόφωνα ψηφίσματα και πορίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Προτείνουμε επίσης στους έτερους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, κ.κ. Νίκο Βλαχάκο, Δ. Μανωλάκου και Θ. Διαβολάκη να παραστούμε αυτοπροσώπως με παρεμβάσεις μας στην τηλε-συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 20/5 με μοναδικό θέμα τη ΜΠΕ του ΟΛΠ. Προκειμένου να μεταφέρουμε την ομόφωνη θέση και στάση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για άμεση αναστολή των έργων» καταλήγει ο «Πειραιάς για Όλους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)