to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:03 | 04.03.2020

Διεθνή

«Διπλωματικός» αντιμεταναστευτικός λόγος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του CDU/CSU

Ο Ραλφ Μπρίνκχαου τάχθηκε αντίθετος στην πρόταση των Πρασίνων για πρόσθετες ποσοστώσεις εισδοχής μεταναστών, είπε ότι «η σκληρή στάση των συνοριοφυλάκων δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν, αλλά πρέπει να το κάνουμε [έτσι] τώρα», απέκρουσε μέχρι και την πρόταση Ζεεχόφερ υπέρ της υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα γιατί «μας νοιάζει η τάξη»...


Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU), Ραλφ Μπρίνκχαους κατηγόρησε σήμερα τους Πράσινους ότι «θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή λύση της προσφυγικής κρίσης».

«Δεν μπορούμε να βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση εάν η Γερμανία συνεχίσει να δρα μονομερώς», ανέφερε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε συνέντευξή του σήμερα στην Reuters-TV. «Γι 'αυτό δεν νομίζω ότι θα πρέπει να αποφασιστούν πρόσθετες ποσοστώσεις. Υπάρχει ήδη επαρκής αριθμός μηχανισμών για την υποδοχή προσφύγων που χρειάζονται προστασία».

Ο Μπρίνκχαους τόνισε επίσης ότι «η σκληρή στάση των συνοριοφυλάκων δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει απλά να πούμε: πρέπει να το κάνουμε τώρα επειδή είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τη συνοχή στην Ευρώπη αλλά και στη δική μας χώρα».

Ο Μπρίνκχαους φρενάρησε επίσης τον Χριστιαανοκοινωνιστή (CSU) υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος εκφράστηκε υπέρ της υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων στην Γερμανία από ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς. «Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλό αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν ευρύτερο συνασπισμό (κρατών)», είπε αναφερόμενος στη δήλωση του Ζέεχοφερ ότι πρότυπο για τη κατανομή ανηλίκων είναι η άτυπη συμμαχία ορισμένων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους διασωθέντες στη θάλασσα.

«Αυτό που δεν λειτουργεί είναι το να είμαστε μεν ανθρωπιστές, αλλά να μην μας νοιάζει η τάξη»

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της συντηρητικής παράταξης ασφαλώς θα επιμείνει να μην υπερβούμε τα "όρια αντοχής" της γερμανικής κοινωνίας. Αυτό που δεν λειτουργεί είναι το να είμαστε μεν ανθρωπιστές, αλλά να μην μας νοιάζει η τάξη. Το αποτέλεσμα θα είναι να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και εκείνοι που δεν απειλούνται πραγματικά», τόνισε.

Πηγή: de.reuters - ΑΠΕ/ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)