to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 21.12.2015

πηγή: in.gr

Κοινωνία

«Διπλωματικό» επεισόδιο για τις γάτες της αμερικανικής πρεσβείας

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα να απομακρύνει από τον περίβολο της πρεσβείας στην Βασιλίσσης Σοφίας τέσσερις από τις επτά γάτες που τον είχαν κάνει «σπίτι» τους.


Ταλαιπωρημένη και με γρίπη βρέθηκε η γηραιά Squinty σε ένα εργοτάξιο κοντά στην Πάρνηθα 

Φιλοζωικές οργανώσεις και φιλόζωοι πολίτες ξεκίνησαν προ ημερών εκστρατεία στο Διαδίκτυο όταν αντιλήφθηκαν έχουν εξαφανιστεί οι γάτες που ζούσαν στην αμερικανική πρεσβεία. 

Η οργάνωση «Εννέα Ζωές» ανήρτησε στο Facebook σκληρή ανακοίνωση στην οποία ενέφερε: «Πληροφορηθήκαμε ότι τέσσερις από τις επτά γάτες που ζούσαν στην αμερικανική πρεσβεία έχουν μετακινηθεί σε άλλο σημείο. Μία από τις γάτες, η Σκουίντι, ήταν 14 ετών και δεν είχε γνωρίσει άλλο “σπίτι” εκτός από τις ασφαλείς εγκαταστάσεις της πρεσβείας. Όλες οι γάτες, που ήταν φιλικές και ήρεμες, έχουν στειρωθεί, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Στις 10-11 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν σε ένα επικίνδυνο μέρος, που ζουν σκύλοι. Η πρεσβεία φέρεται να εξαφάνισε από τις εγκαταστάσεις, συνολικά 15 γάτες κατά το περασμένο έτος. Σας προτείνουμε να στείλετε μηνύματα στην πρεσβεία και να την καλέσετε να σεβαστεί τον ελληνικό νόμο και να επιδείξει τις πολιτισμένες αρχές της, επιστρέφοντας τις γάτες στην πρεσβεία». 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ απάντησε και αυτή μέσω Facebook: «Η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει λάβει αρκετά μηνύματα στα οποία εκφράζεται ανησυχία για τις γάτες που ζουν στο κτιριακό συγκρότημα. Κάποιες από τις γάτες μετακινήθηκαν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα, οι οποίες είναι ασφαλείς και έχουν φράχτη. Οι άλλες γάτες συνεχίζουν να ζουν στο κτίριο της πρεσβείας, όπως και στο παρελθόν. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον σας», δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της πρεσβείας στο Facebook. Αυτή η ανάρτηση όμως προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων, με την φιλοζωική οργάνωση «Εννέα Ζωές» να αναρτά στο Facebook σκληρή ανακοίνωση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ. 

Η απάντηση αυτή προκάλεσε μεγαλύτερη οργή στου φίλους των τετράποδων της πρεσβείας. 

Η οργάνωση «Εννέα Ζωές» επέμεινε στις καταγγελίες και βρήκε τις τρεις από τις τέσσερις γάτες, τους Mohawk, Pumpkin και Squinty. Σε νεότερη ανάρτησή της στο Facebook η οργάνωση αναφέρει: 

«Μετά από ημέρες ερευνών στην ευρύτερη περιοχή όπου είχαν διασωθεί οι Mohawk & Pumpkin, βρήκαμε τη Squinty! 

»Ήταν σε ένα εργοτάξιο, ανάμεσα σε μια χωματερή και έναν κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πάρνηθα. Οι ιδιοκτήτες του εργοταξίου, βλέποντας την αφίσα, είχαν την καλοσύνη να μας δώσουν άδεια να ερευνήσουμε τον τεράστιο αυτό χώρο, και καταφέραμε να την εντοπίσουμε, τελικά, κρυμμένη ανάμεσα σε μηχανήματα και υλικά κατασκευής. 

»Η Squinty είναι οδυνηρά αδύναμη, βρώμικη και πάσχει από γρίπη, αλλά είχε ακόμα άφθονα γουργουρητά να προσφέρει στους διασώστες της. Την πήγαμε κατ' ευθείαν στον κτηνίατρο, για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, δεδομένου ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από αυτή τη δοκιμασία. 

»Δυστυχώς, κανείς δεν έχει δει ακόμα τον κακόμοιρο Chevvy, αλλά η αναζήτηση συνεχίζεται. 

»Σας ευχαριστούμε όλους για τις θετικές σκέψεις, τις προσευχές και τα μηνύματα υποστήριξης από όλο τον κόσμο, και για τη δύναμη που μας δίνετε ώστε να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)