to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 19.11.2015

Κοινωνία

Διπλή κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ & ΟΓΕ (ενημέρωση)

Συγκεντρώσεις σε υπουργείο Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδος με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»


Σύμφωνα με το 902.gr:

Ενάντια στους πλειστηριασμούς διαδηλώνουν αυτή την ώρα σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και γυναικών, σε δύο σημεία της Αθήνας, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η πρώτη συγκέντρωση είναι στο υπουργείο Οικονομικών. «Όχι στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι», αναγράφει το κεντρικό πανό με υπογραφή από σωματεία εργαζομένων, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων και γυναικών. Έξω από το υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν δύο μεγάλα ταμπλό τα οποία αναγράφουν: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Κάτω οι φόροι» με υπογραφή ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

Η δεύτερη συγκέντρωση είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Σταδίου, όπου με πανό εργαζόμενοι άπλωσαν πανό με σύνθημα ζητούν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και «Κάτω οι φόροι».  «Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ απηύθυνε η Κάλι Πατούνα, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας. 

«Ολοι στο δρόμο του αγώνα» ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Γιώργος Σαρρής, μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. «Μας κλείνουν τα μαγαζιά μας παίρνουν και τα σπίτια» τόνισε ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών που μίλησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν δυναμικά συνθήματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και παράλληλα πραγματοποιούν εξόρμηση στους περαστικούς καλώντας τους να μην αφήσουν κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)