to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διπλή απονομιμοποίηση

Ας γνωρίζουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ότι οι προκλητικές παρανομίες τους δεν δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Αριστεράς.


Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη διαθεσιμότητα και τη χωρίς αποζημίωση απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων. Υπενθυμίζει επίσης την επικρατούσα νομολογία, σύμφωνα με την οποία η κατάργηση των οργανικών θέσεων πρέπει να είναι αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης των οργανωτικών αναγκών του Δημοσίου, μετά από ορθολογικό ανακαθορισμό των λειτουργιών του. Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής δεν δέχεται τη μνημονιακή αυθαιρεσία, που εγκαταστάθηκε με την περίφημη παγκάλεια ρήση "σφάζονται θέσεις, σφάζονται υπάλληλοι στο Δημόσιο".

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία νομικές υπηρεσίες ή ακόμη και ανώτατα δικαστήρια (όπως π.χ. το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και η διαφαινόμενη εξέλιξη της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας) διατυπώνουν αμφιβολίες ως προς τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων. Είναι κι αυτό άλλη μια απόδειξη του καθεστώτος οιονεί "εκτάκτων μέτρων" με το οποίο κυβερνάται η χώρα. Με την καταχρηστική εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, τον διάχυτο αυταρχισμό και τον εκφοβισμό των πολιτών, με την προκλητική ασυλία απέναντι στα παρανομούντα αμαρτωλά μεγάλα συμφέροντα, με την υποστήριξη της διαπλοκής, που είναι συνώνυμη με τη διαφθορά.

Η κοινωνική απάντηση, αλλά και η θεσμική αφύπνιση δημοσίων λειτουργών υφαίνουν ένα δίχτυ αντίστασης ή αιτιολογημένης κριτικής προς τη μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται επισπεύδουσα και παρανομούσα προκειμένου να δημιουργήσει κατά το δυνατόν περισσότερα τετελεσμένα εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων και της δημοκρατικής προοπτικής της χώρας. Η κυβέρνηση έσπευσε να διαλύσει την ΕΡΤ και να ευνοήσει σκανδαλωδώς την τηλεοπτική διαπλοκή, να διαλύσει κατόπιν τον ΕΟΠΥΥ, να δρομολογήσει την πώληση του δικτύου της ηλεκτρικής ενέργειας, να κομματιάσει και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ.

Ας γνωρίζουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ότι οι προκλητικές παρανομίες τους δεν δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Αριστεράς. Παρά τα όσα (ακριβέστερα λόγω των όσων) μεθοδεύουν, η κυβέρνησή τους βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κοινωνικές ανάγκες, ανίκανη ωστόσο να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών πατρώνων της. Κυνηγάει από Eurogroup σε Eurogroup μια υπογραφή για τη δόση και δίνει ως αντάλλαγμα τη δημόσια περιουσία, υποθηκεύει την επιβίωση των πολιτών και την εθνική αξιοπρέπεια.

Αυτή η διπλή απονομιμοποίηση έχει καταστήσει την κυβέρνηση έρμαιο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που οδηγούν στη διάλυση το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά περιδινίζεται στην κρίση του Μνημονίου και υποκύπτει στην εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ - Βενιζέλου, μετατρέπεται σε δύναμη αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής και της οικονομίας της χώρας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)