to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 19.01.2013

πηγή: https://left.gr/91

Αθλητισμός

«Διπλή ανάπλαση» τέλος - στο γήπεδο της Αλεξάνδρας ο ΠΑΟ

Με τροπολογία, σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, το υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Αλεξάνδρας «δύναται να λειτουργεί νομίμως» για 5 χρόνια, και νομιμοποιούνται και οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις!


Η ψευδεπίγραφη "διπλή ανάπλαση" για τη χωροθέτηση και κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό, ώστε να απελευθερωθεί η έκταση της Αλεξάνδρας, λαμβάνει τέλος. Με άλλη τροπολογία, στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που ρυθμίζει και τα περί ΕΥΔΑΠ, το υφιστάμενο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Αλεξάνδρας "δύναται να λειτουργεί νομίμως μέχρι την έκδοση άδειας λειτουργίας του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό και την κατεδάφιση αυτού και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των πέντε ετών από τη δημοσίευση του παρόντος"!

Ταυτόχρονα νομιμοποιούνται οι αυθαίρετες κτηριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς "θεωρούνται νομίμως υφιστάμενες εφόσον δεν παραβιάζουν τις διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο κατασκευής τους ή αντίστοιχα αυτές που ισχύουν σήμερα".

Αν δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, εξαιρούνται από την κατεδάφιση για πέντε χρόνια και μετά την υπαγωγή τους στον νόμο περί αυθαιρέτων 4014/2011 "εφόσον έχουν ανεγερθεί σε δομήσιμους χώρους και ταυτόχρονα δεν είναι επικίνδυνες από στατική άποψη και δεν παραβλάπτουν το άμεσο η ευρύτερο περιβάλλον με τη χρήση που έχουν".

Μ' αυτά θα ασχοληθεί και θα αποφασίσει ο γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και στη συνέχεια θα επιτραπεί "η έκδοση αδειών δόμησης για τη βελτίωση, την επισκευή, τη μετασκευή, τη στατική ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των παραπάνω εγκαταστάσεων, χωρίς αύξηση του όγκου". Το έργο αυτό διατάσσεται να αναλάβει αποκλειστικά το Τμήμα Οικοδομικού Κανονισμού του ΥΠΕΚΑ μέσα σε τριάντα ημέρες από την ημέρα υποβολής σε αυτό της αίτησης του χρήστη της εγκατάστασης...

Πηγή: Αυγή

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)