to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 05.12.2019

Πολιτική

«Διώξτε τον Διαματάρη», λέει το συγκρότημα Αλαφούζου

Πυρ ομαδόν με φόντο την ανοχή του Μητσοτάκη στο κρεσέντο «αριστείας» του υφυπουργού Εξωτερικών


Οι συνεχείς αποκαλύψεις για τον... άριστο στην εξαπάτηση υφυπουργό Εξωτερικών Α. Διαματάρη έχουν αναγκάσει ακόμα και τα φιλοκυβερνητικα ΜΜΕ να αναγνωρίσουν τη μεγάλη φθορά που προκαλεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο κ. Διαματάρης έχει τερματίσει την διαδρομή του στην κυβέρνηση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι «υπάρχει θέμα με τον κ. Διαματάρη». «Τώρα η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλο πολιτικό κεφάλαιο υπερασπιζόμενη τον κ. Διαματάρη», έκρουσε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την χαμένη αξιοπιστία της «αριστείας» ο Πορτοσάλτε:

Και στις σελίδες της «Καθημερινής» εντοπίζουμε σφοδρή κριτική για τα πεπραγμένα του κ. Διαματάρη και την κάλυψη που του παρέχει μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου. Σε άρθρο του Μιχάλη Τσιντσίνη αναλύεται η ζημιπά που προκαλεί στην κυβέρνηση η εν λόγω υπόθεση, η οποία, κατά τον αρθρογράφο, αθροίζεται με τον τραγέλαφος με τις διοικήσεις των ΕΛΠΕ και της ΕΥΠ καθώς τους ρουσφετολογικους διορισμούς διοικητών στα νοσοκομεία. Συμπέρασμα; «Είναι πάντα καλύτερο να ρωτούν έναν πρωθυπουργό γιατί "έφαγε" 'εναν υπουργό, παρά να τον ρωτούν γιατί τον κρατάει».

Αντίστοιχα αιχμηρό είναι και το σκίτσο του Ανδρεά Πετρουλάκη στην ίδια εφημερίδα:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φιλελεύθερος» κατά Διαματάρη για τους ανύπαρκτους τίτλους σπουδών

Την πόρτα της εξόδου δείχνει και ο Ν. Κακλαμάνης στον Διαματάρη

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης δήλωσε με νόημα: «Ο κάθε υπουργός και υφυπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, πρέπει να αξιολογήσει μόνος του, αν έχει τιμήσει, ή δεν έχει τιμήσει την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός». «Πάντως και εγώ και ο κ. Μουζάλας στο βιογραφικό μας γράφουμε πολύ λιγότερα απ’ όσα έχουμε κάνει" πρόσθεσε ο Ν. Κακλαμάνης χαριτολογώντας.

«Καλοπροαίρετοι» οι χουντικοί!

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μετά τις εξελίξεις για το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό, αλλά και τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τον «άριστο» Τάσο Φιλιππάκο, ο οποίος έχει διοριστεί στο γραφείο του, παραμένει αρνητικός πρωταγωνιστής των ημερών. Στο βεβαρημένο παρελθόν του προστίθεται και ένα πρόσφατο κείμενο που υπογράφει ο ίδιος (το 2017 με αφορμή τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα) στην ιστοσελίδα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», κείμενο στο οποίο ο Διαματάρης κάνει λόγο για «μάλλον καλοπροαίρετους» χουντικούς που ήταν «τραγικά απροετοίμαστοι».

Επίσης, όπως προσθέτει η «Εφ.Συν.», όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο νέο κυβερνητικό σχήμα (τον Ιούλιο του 2019) επανήλθε στην επικαιρότητα φύλλο της εφημερίδας από το 2013 όταν είχε δημοσιευθεί διαφήμιση που εμφάνιζε δικαιωμένους τους πραξικοπηματίες, αλλά και τον ίδιο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο!

Και υφυπουργός και κτηματομεσίτης;

Τα επεισόδια στο κυβερνητικό σίριαλ όμως δεν έχουν τέλος: σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», ο Αντ. Διαματάρης εμφανίζεται ως CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ. Στο συγκεκριμένο σίριαλ, θυμίζουμε την εξαφάνιση και του πρώτου πτυχίου του καθώς και το... λάθος με τη χρονολογία γέννησής του.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» της Τετάρτης 4/12 αποκάλυψε πως ο εκλεκτός υφυπουργός του Κυρ. Μητσοτάκη προσέλαβε πριν λίγες μέρες στο Υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλο τον κ. Τ. Φιλιππάκο, στον οποίο έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη από το 2012 για κακοδιαχείριση που ζημίωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος!

Αλ. Τσίπρας: Δεν «ιδρώνει» το αυτί του κ. Μητσοτάκη, διότι... μπορεί

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο Κ. Μητσοτάκης θα είχε αναγκαστεί να αποπέμψει τον Αντ. Διαματάρη», ανέφερε την Τετάρτη ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Το αυτί του έλληνα πρωθυπουργού όμως δεν θα ιδρώσει», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ δεν δίστασε να «ποντάρει» και στο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα σπάσει ποτέ τη σιωπή του επί του θέματος. «Διότι αυτό θέλει και διότι μπορεί!». 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

«Στραβά μάτια» ακόμα και σε κακουργηματικές πράξεις»

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου τονίζονταν τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης ή αποπέμπει τον κ. Διαματάρη ή επιβεβαιώνει πως κάνει τα στραβά μάτια ακόμα και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις "αρίστων". Μπορεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, να μην διαθέτει ούτε μεταπτυχιακό ούτε και πτυχίο, όπως εντέλει ο ίδιος παραδέχθηκε με το νέο βιογραφικό σημείωμα που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, έχει διδακτορικό στην εξαπάτηση.

Σημερινό (σ.σ.: χθεσινό) δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτει πως ο εκλεκτός υφυπουργός του Κυρ. Μητσοτάκη προσέλαβε πριν λίγες μέρες στο Υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλο τον κ. Τ. Φιλιππάκο, στον οποίο έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη από το 2012 για κακοδιαχείριση που ζημίωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος.

Προκειμένου μάλιστα να αποφύγει τη Δικαιοσύνη, ο κ. Φιλιππάκος, μετά την αναγκαστική παραίτησή του από την ΕΑΒ, αποχώρησε για τις ΗΠΑ.

Είναι πλέον προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης είναι άριστος σε έναν και μόνο τομέα: στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και στην ασταμάτητη παραγωγή fake αριστείας.

Μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις η αποπομπή του κ. Διαματάρη είναι πλέον μονόδρομος. Αλλιώς ο κ. Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει πως εκτός από την απάτη κάνει τα στραβά μάτια και σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις αρίστων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)