to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 18.02.2022

Πολιτική

Δίωξη Βαξεβάνη για Novartis: Αναβολή για τις 11 Μαρτίου για την απολογία του εκδότη

Ο εκδότης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στον Άρειο Πάγο προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου μετά τις κακουργηματικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis


Για 11 Μαρτίου πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης για το σκάνδαλο της Novartis.

Ο εκδότης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στον Άρειο Πάγο προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου μετά τις κακουργηματικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis ωστόσο, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 11 Μαρτίου.

Κατά την αποχώρησή του από τον 'Αρειο Πάγο κ. Μαντζουράνης, δήλωσε ότι «προκειμένου να μη γίνει σφαγή δικαιωμάτων κατηγορουμένου ζητήθηκε μια σύντομη αναβολή, καθώς πρόκειται να μελετηθούν 300.000 σελίδες» και προσέθεσε ότι «ευτυχώς δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο από την ανακρίτρια».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε ότι από το 2016 το FBI είχε αναφέρει στην κ. Ράικου -και από το 2017 στην κ Τουλουπάκη- ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Αναλυτικά η δήλωση:

Την Κυριακή το Documento αποκαλύπτει ότι το FBI είχε ενημερώσει από τον Νοέμβριο του 2016 την κ. Ράικου. Επίσης τον Ιανουάριο του 2017 την κ. Ράικου. Και τον Μάιο του 2017 την κ. Τουλουπάκη αλλά με αίτημα της κ. Ράικου ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis και συγκεκριμένα στοιχεία. Τον Μάιο κατονομάζει και τα πολιτικά πρόσωπα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι οι θεωρίες περί συνωμοσίας αφορούν τη συνωμοσία του κ. Μητσοτάκη με την αθλιότητα και με μερικούς οι οποίοι δίνουν γη και ύδωρ στη ελληνική δικαιοσύνη. Τα υπόλοιπα θα σας έρθουν με non-paper από το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή, της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος και τέλος για εγκληματική οργάνωση-συμμορία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Documento

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)