to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 12.11.2019

Κοινωνία

Σέρνουν σε δίκη τον φοιτητή που συνελήφθη κατά την αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

Η δίκη του, στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, αναβλήθηκε για τις 22 Νοεμβρίου ύστερα από αίτημα του δικηγόρου του κατηγορούμενου φοιτητή


(έξω από τη δικαστική αίθουσα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο - φωτογραφία της «Εφ.Συν.»)

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», δίωξη για τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών στον φοιτητή της ιατρικής που συνελήφθη κατά τη χθεσινή βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στην πρώην ΑΣΟΕΕ.

Η δίκη του, στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, αναβλήθηκε για τις 22 Νοεμβρίου ύστερα από αίτημα του δικηγόρου του κατηγορούμενου φοιτητή. Η νομική υπεράσπιση του φοιτητή ζήτησε να καταθέσει ο αστυνομικός που φέρεται να επικαλείται πως έπεσε θύμα της επίθεσης.

Μετά την απολογία του, ο φοιτητής έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Xθες, βρεθήκαμε στην ΑΣΟΕΕ για να σπάσουμε το λοκ άουτ που επιβλήθηκε καταχρηστικά από την Πρυτανεία. Συγκεντρωθήκαμε και πορευτήκαμε από την Πλ. Βικτωρίας με κατεύθυνση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Η πορεία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής με πρωτοφανή βιαιότητα» ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Με συνέλαβαν με ανυπόστατες κατηγορίες όπως και ένα ακόμα άτομο. Δεν θα το ανεχτούμε άλλο αυτό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το άσυλο» τόνισε.

Δηλώσεις έκανε και ο δικηγόρος του φοιτητή:

«Είναι μια πρωτοφανής απόπειρα ποινικοποίησης των δράσεων του φοιτητικού κινήματος. Πρώτα χτυπήθηκε το άσυλο και τώρα προσπαθούν να κάμψουν όσους το υπερασπίζονται» είπε ο Θεόδωρος Συμεωνίδης.

Να σημειώσουμε ότι έξω από τη δικαστική αίθουσα έχουν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)