to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:40 | 04.09.2022

Κοινωνία

Δίωξη κατά συνδικαλιστή μουσικού στον Δήμο Αθηναίων

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης ζητάει ο Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων, ο οποίος την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη στις 9:00 π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στην εκδίκαση της υπόθεσης κατά του μουσικού ΔΧ


Ο διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΟΠΑΝΔΑ και μέλος της ΔΑΚΕ Θ. Καράμπαμπας κατέθεσε μήνυση στις 24/5/2017, κατηγορώντας τον Δ. Χρηστόπουλο για «συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄εξακολούθηση», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Αφορμή για τη μήνυση αυτή είχε αποτελέσει η εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2017 για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΝΔΑ.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Στις 16 Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος του συλλόγου μας Δ. Χρηστόπουλος οδηγείται στο εδώλιο, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής του δράσης.

Ο μηνυτής Θ. Καράμπαμπας συμμετείχε στην εφορευτική επιτροπή, παραδίδοντας μάλιστα τα ψηφοδέλτια και το υπόλοιπο εκλογικό υλικό στο γραφείο του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ εκ μέρους όλων των εφορευτικών επιτροπών που στελέχωσαν τα πέντε εκλογικά τμήματα.

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ήταν απολύτως οριακό καθώς, σύμφωνα με το πρακτικό που συντάχθηκε, ο Α. Στεφανόπουλος έλαβε 302 ψήφους έναντι 301 ψήφων του Δ.Χρηστόπουλου – μόλις μια ψήφος διαφορά!

Λόγω του οριακού αποτελέσματος αλλά και σειράς καταγγελιών που διατυπώθηκαν από εργαζόμενους (διαφορετική αντιμετώπιση ψηφοδελτίων κατά την καταμέτρηση, μη αρίθμηση, σφράγιση και μονογραφή των φακέλων και των ψηφοδελτίων, μη τήρηση λίστας υπογραφών των ψηφισάντων κα) ο Δ. Χρηστόπουλος  προχώρησε άμεσα στην κατάθεση αιτήματος επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Η πλειοψηφία των μελών των εφορευτικών επιτροπών (καθόλου τυχαία συγκεκριμένης παραταξιακής – κομματικής τοποθέτησης) συμπεριλαμβανομένου και του Θ. Καράμπαμπα, αρνήθηκαν λέγοντας ότι δήθεν θα θιχτεί η αξιοπρέπεια και το κύρος τους. Την ίδια απάντηση έδωσαν και στον τότε πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Κων. Μπιτζάνη ο οποίος ως υπεύθυνος για την διεξαγωγή των εκλογών προέτρεψε επανειλημμένα με γραπτές προσκλήσεις την εφορευτική επιτροπή να προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Ο Θ. Καράμπαμπας θα μπορούσε να άρει κάθε ίχνος αμφισβήτησης της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματος παίρνοντας θέση υπέρ του ξανανοίγματος του εκλογικού υλικού και της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Απλά και καθαρά.

Αντί γι΄αυτό προχώρησε σε μήνυση εναντίον του Δ. Χρηστόπουλου για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση.

Το μένος του Θ. Καράμπαμπα, όπως και άλλων διευθυντών – στελεχών της ΔΑΚΕ, απέναντι στον Δ. Χρηστόπουλο είναι παλιό. Ο Θ. Καράμπαμπας είχε χάσει στις αντίστοιχες εκλογές του Νοέμβρη 2014 από τον Δ. Χρηστόπουλο. Επιπλέον ο Δ. Χρηστόπουλος είχε κάνει επανειλημμένα σκληρή κριτική σε εισηγήσεις και πρακτικές των οποίων είτε ο Θ. Καράμπαμπας είχε την τελική ευθύνη ως διευθυντής, είτε είχε στηρίξει στο πλευρό της διοίκησης την περίοδο 2012-2014 από τη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ (επιχειρησιακά σχέδια, προϋπολογισμούς, τεχνικά προγράμματα, οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας κοκ). Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τα δεκάδες που θα μπορούσε κανείς να αναφέρει βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Αλλά και συνολικά, στα παραπάνω πρόσωπα συγκρούονταν και συνεχίζουν να συγκρούονται δυο κόσμοι: O εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός με τον αγωνιστικό συνδικαλισμό. Οι κατεστημένοι κομματικοί μηχανισμοί με την ανιδιοτέλεια, την άρνηση υποταγής, τη μαχητικότητα.

Η μήνυση εναντίον του Δ. Χρηστόπουλου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού της συνδικαλιστικής του δράσης αλλά και μια προσπάθεια απομάκρυνσής του από τον ΟΠΑΝΔΑ. Η προσπάθεια αυτή πάει χέρι – χέρι με την εκστρατεία τρομοκρατίας των υπολοίπων εργαζομένων στον ΟΠΑΝΔΑ.

Είναι όμως μια προσπάθεια καταδικασμένη σε αποτυχία! Θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών που έχουν κατακτηθεί μέσα από σκληρούς και αιματοβαμμένους αγώνες!

Σε μια περίοδο που η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα σωματεία και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τη συλλογική μαζική πάλη και την αλληλεγγύη.

Από την πρώτη στιγμή, το σωματείο μας και δεκάδες άλλα σωματεία από κάθε χώρο δουλειάς, εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης και εξέφρασαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τον Δ. Χρηστόπουλο καταγγέλλοντας απερίφραστα τις πρακτικές των διώξεων και της τρομοκρατίας.

Και αυτή τη φορά αλλά και όσες ακόμα χρειαστεί θα κάνουμε το ίδιο!

Απαιτούμε την αθώωση του Δ. Χρηστόπουλου καθώς και την παύση ανάλογων διώξεων εναντίων συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στην εκδίκαση της υπόθεσης, την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη στις 9:00 π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (ο αριθμός του κτηρίου θα ανακοινωθεί όταν μας γνωστοποιηθεί το σχετικό πινάκιο)».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)