to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 19.03.2013

Κοινωνία

Διώξεις για όλους – η νέα πολιτική του Υπουργείου Αμύνης

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης σχετικά με τη σύλληψη του Μπάμπη Ακριβόπουλου


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Μετά τις πρόσφατες διώξεις του Μενέλαου Εξίογλου και του Νίκου Καρανίκα (αμφότερες αποτέλεσαν τρύπα στο νερό για τους στρατοκράτες), το Υπουργείο Αμύνης χαρίζει την προσοχή του σε ένα ακόμα μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ο Μπάμης Ακριβόπουλος, που έχει ήδη καταδικασθεί για “ανυποταξία” το 2011 σε οκτώ μήνες φυλάκισης με διετή αναστολή, διώκεται τώρα εκ νέου. Στις 14/3/13 η αστυνομία επιχείρησε να τον συλλάβει στην οικία του, αλλά αυτός ατυχώς απουσίαζε.

Σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν τον Μπάμπη και τον οδήγησαν στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Μας προκαλεί απέχθεια και ανησυχία το γεγονός πως μέχρι και τις 14:00, ώρα κατά την οποία ξεκίνησε η μεταγωγή του στην Θεσσαλονίκη, κανένας δεν του είχε γνωστοποιήσει επίσημα και με βεβαιότητα για ποιο αδίκημα κατηγορείται. Σήμερα θα κρατηθεί στο κρατητήριο του τμήματος μεταγωγών Θεσσαλονίκης και αύριο θα οδηγηθεί στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

Είναι πλέον φανερό ότι η νέα στάση του Υπουργείου απέναντι σε αντιρρησίες και ανυποτάκτους βασίζεται στη φόρμουλα “διώξεις μέχρι τελικής πτώσεως”. Μόνο που αυτή η πτώση δεν θα είναι δική μας. Η νέα κυβέρνηση θα μάθει όσα ακριβώς μάθανε κι οι προηγούμενες: ότι ο εθισμός μας στην ανυπακοή είναι αθεράπευτος, οι ιδέες μας αδιαπραγμάτευτες και οι διώξεις δε μας φοβίζουν. Απλώς μας δίνουν μια καλή ευκαιρία για να προβάλλουμε τις απόψεις μας και φέρνουν κοντά μας ολοένα και περισσότερους νέους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των αντιρρησιών και να απαιτήσουν από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους την κατάργηση του απαρχαιωμένου θεσμού της στρατιωτικής θητείας.

Ούτε μια ώρα στο στρατό!

Πηγή: antirrisies.gr

Διαβάστε ακόμα: Συνελήφθη ο αντιρρησίας συνείδησης Μπάμπης Ακριβόπουλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)