to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διορθωτική δήλωση Περιστέρη: "Σε ένα μήνα τελειώνουμε"

Διορθωτική δήλωση Περιστέρη για τη χρονολόγηση της ανασκαφής


«Σε ένα μήνα τελειώνουμε» δήλωσε χθες η Κατερίνα Περιστέρη για το χρονοδιάγραμμα της ανασκαφής, ανασκευάζοντας προηγούμενη δήλωσή της στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας "Νέος Κόσμος" στην οποία έκανε λόγο για ολοκλήρωση των ανασκαφικών εργασιών "μέχρι τα Χριστούγεννα, ίσως και νωρίτερα να έχουμε νέα". Στη διορθωτική δήλωση τόνισε για όσα ανέφερε περί Χριστουγένων στον "Νέο Κόσμο" ότι "μια κουβέντα είπα".

Στην ίδια δήλωση, που αρχικά μεταφέρθηκε προφορικά χθες από την Άννα Παναγιωταρέα στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο της Αμφίπολης και στη συνέχεια διανεμήθηκε γραπτά στις εφημερίδες από το γραφείο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, η κυρία Περιστέρη, σε ό,τι αφορά το σχόλιο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα, ανέφερε: «Τη δουλειά μας κάνουμε, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά συμφέροντα εμπλέκονται. Αγωνιζόμαστε για την έρευνά μας», ενώ για τα σχόλια της συναδέλφου της Όλγας Παλαγγιά σχετικά με την ανασκαφή η Κ. Περιστέρη δήλωσε ότι δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω και πως ό,τι ήταν να δηλώσει το δήλωσε. Εκ μέρους της ομάδας εργασίας, η αρχαιολόγος παρακάλεσε «να μένει το αρχαιολογικό έργο στο πεδίο μακράν πάσης παραφιλολογίας».

Προφανώς το υπουργείο Πολιτισμού επιλέγει σε ποιους δημοσιογράφους θα εμφανιστεί η Κατερίνα Περιστέρη και αφήνει όλη την ευθύνη των ανακοινώσεων στα χέρια της Άννας Παναγιωταρέα, προκειμένου να μην χάνεται χρόνος και κόπος για διορθωτικές δηλώσεις!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)