to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διορίζουν

Η συγκρότηση του κομματικού κράτους πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας. Και δεν καταλογογραφείται καν


Χθες η Βουλή ενέκρινε τον διορισμό μίας υποψήφιας ευρωβουλευτού της Ν.Δ. στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ασχολούμενη με τραπεζικά και χρηματιστηριακά θέματα, δικηγόρος Βασιλική Λαζαράκου (φωτ.) ήταν διορισμένη ως αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την κυβέρνηση Σαμαρά και παραιτήθηκε το 2015 - η ίδια επικαλέσθηκε χθες «προσωπικούς λόγους» και διέψευσε ότι αποχώρησε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε νέο πρόεδρο στην Επιτροπή. Και το 2019 ήταν υποψήφια με τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τον διορισμό του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου ως προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Υπενθυμίζεται ότι και ο Κ. Δέρβος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.

Την ίδια ημέρα που η υπουργός Παιδείας διόριζε στο Δημόσιο τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ διόρισε ως πρόεδρο στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίηση Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) τη δικηγόρο Γεωργία Παπαευθυμίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο του δημάρχου της Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν. Κεραμέως εκλέχθηκε στον βόρειο τομέα της Β' Αθηνών, αλλά «πιπέρι στο στόμα» σε όποιον υποψιαστεί ότι έχουμε να κάνουμε με φαινόμενα συγκρότησης εκλογικού μηχανισμού.

Ο τρίτος διορισμός εκείνης της ημέρας από την υπουργό Παιδείας αφορούσε τον πρόεδρο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: τοποθέτησε τον καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα. Είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης που δίδασκε στα κομματικά σεμινάρια της Ν.Δ., που κάλεσε στα 40χρονα του Πανεπιστημίου Κρήτης την πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και όχι κάποιο παγκοσμίου κύρους επιστήμονα, ενώ ειρωνευόταν φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στις εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης λέγοντας ότι θα κάνουν «πρωθυπουργική καριέρα» και συστήνοντάς του «να είναι πιο ευγενείς όταν γίνουν πρωθυπουργοί» - ήταν τότε το 2017 και δεν είχε χωνέψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Επομένως δεν είναι μόνο η ΕΥΠ και όσα γίνονται στη Βουλή με τις εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες εν τω μέσω της νυκτός και με τα κατεπείγοντα νομοσχέδια. Η συγκρότηση του κομματικού κράτους πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μας. Και δεν καταλογογραφείται καν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)