to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 14.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Διοικητής ΑΧΕΠΑ στο Κόκκινο: Εργολαβική εταιρεία έχει «μπλοκάρει» δικαστικά την πρόσληψη 25 εργαζομένων στη φύλαξη του νοσοκομείου

Για το «μπλοκάρισμα» της πρόσληψης 25 εργαζομένων στη φύλαξη από εργολαβική εταιρεία μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, με αφορμή τα περιστατικά κλοπών πέριξ και εντός του νοσοκομείου.


Όπως δήλωσε ο κ. Σπανός, η διοίκηση του προχώρησε στη σχετική διαδικασία, και πήρε έγκριση από τον ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη με ατομικές συμβάσεις 25 εργαζομένων στη φύλαξη. Ωστόσο, όπως ανέφερε μια εργολαβική εταιρεία φύλαξης έκανε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή για παράβαση του ευρωπαϊκού νόμου περί ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι προσλήψεις να έχουν «παγώσει» μέχρι να εκδικαστεί τελεσίδικα η υπόθεση. «Η εκδίκαση είναι τον Μάιο, μπορεί και αργότερα», συμπλήρωσε ο κ. Σπανός.

Παράλληλα ο διοικητής του νοσοκομείου διαπίστωσε πως υπάρχει όντως πρόβλημα παραβατικότητας, ενώ όπως είπε «όσες φορές ζήτησα την συνδρομή της ΕΛΑΣ την είχα», ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους πολίτες, καθώς η αστυνομία επικαλείται το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν εισέρχεται εντός του ΑΧΕΠΑ.

Σε σχέση με τον άνδρα που συνελήφθη και κατηγορείται για ληστείες εντός και πέριξ του νοσοκομείου ο κ. Σπανός ανέφερε πως στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις ληστειών «ήταν το ίδιο πρόσωπο, είναι γνωστός και επανειλημμένα οι φύλακες τον έχουν βγάλει έξω».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση ληστειών, που καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 36χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για δύο ληστείες και για μία απόπειρα ληστείας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλα παρόμοια περιστατικά. 

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», Αναστάσιος Σπανός, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», την εκπομπή «Ορθά Κοφτά», και τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)