to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Διοικητικός αχταρμάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το σχέδιο της Δεξιάς στον Δήμο Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα. Ο σκιώδης υποψήφιος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος, απορροφά, όπως ήταν αναμενόμενο, τις κεντροδεξιές παρατάξεις τού «κατ’ επίφαση» επίσημου υποψηφίου της μείζονος αντιπολίτευσης και του άφαντου «αντάρτη».


Η παράταξή μας «Θεσσαλονίκη Μαζί» είναι ο αντιπολιτευτικός πυλώνας στα κοινά σχέδια όλων όσοι διοικούν την πόλη και αφορούν την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, εκείνων που με εμμονή την καταδίκασαν στην αδράνεια. Σκοπεύουν στην «αποκατάσταση» όσων επέλεξαν για τη Θεσσαλονίκη τη μιζέρια και την απαξίωση και επιδιώκουν την επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο οι πολίτες έχουν απορρίψει.

Οι Θεσσαλονικείς μπορούν σήμερα, μόλις έναν χρόνο μετά τις εκλογές, να διαπιστώσουν αυτό που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζαμε. Οτι όλος ο προεκλογικός σχεδιασμός είχε στόχο την ανατροπή όσων έχουν αγωνιστεί ώστε να βγει η πόλη στο φως και να διώξει το σκοτάδι. Να πάψει να είναι η «πόλη των φαντασμάτων».

Η παράταξή μας «Θεσσαλονίκη Μαζί», με τις δυνάμεις που διαθέτει, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, θα εργαστεί με συνέπεια για να μη γίνει πράξη αυτό το επικίνδυνο πισωγύρισμα.

Ο δήμαρχος, προκειμένου να ισορροπήσει και να μπορέσει να πετύχει τις απαραίτητες συγκλίσεις, οι οποίες του παρέχουν τη δυνατότητα να διοικεί, αναγκάζεται να αποφασίζει μόνος, με τους δικούς του συνεργάτες, ή άλλοτε, να κάνει το καλό παιδί της κυβέρνησης, ώστε να μην μπορούν οι «συνεργαζόμενοι» να τον κοντράρουν. Τέλος, επιδίδεται με ζέση στην παλαιά αλλά «σίγουρη» τακτική της απόδοσης θέσεων και δημοτικών χώρων, μέσα σε καθεστώς αδιαφάνειας, επιδιώκοντας με τους συσχετισμούς να επιβάλει τετελεσμένα στα πράγματα της πόλης. Διοικητικός αχταρμάς και ζεστό ρατατούιγ (τουρλού).

Εξαιτίας όλων αυτών είμαστε αποδέκτες -μαζί με τους συμπολίτες μας- αποσπασματικών παρεμβάσεων και αλλοπρόσαλλων αποφάσεων που δεν αποτελούν συνιστώσες ενός συνολικού και συνεκτικού σχεδίου για την πόλη και τα προβλήματά της.

Η όλη κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί με αποκλειστική ευθύνη των παρατάξεων της Δεξιάς, έχει και έναν ακόμη προφανή στόχο. Να απαξιώσει το κορυφαίο δημοκρατικό συλλογικό όργανο στον δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο. Με μεθοδεύσεις, πολιτικαντισμούς και ευθείες παραβιάσεις του δικαιώματος της κατάθεσης της άποψης των συμβούλων, στο πλαίσιο του ουσιαστικού διαλόγου.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι ως παράταξη να μην επιτρέψουμε να ευτελιστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και να μην παραδώσουμε την πόλη στα πάσης φύσεως συμφέροντα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με συνέπεια, με τεκμηριωμένη κριτική, με σθένος, διότι το οφείλουμε στους Θεσσαλονικείς, το οφείλουμε στην πόλη και στο μέλλον της.

*Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι Βουλευτίνα Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)