to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 21.03.2014

Διεθνή

Διοικητική και όχι δικαστική η απόφαση για το Twitter, απαντά η τουρκική δικαιοσύνη

Παράλληλα, σοβαρή ανησυχία για την απόφαση της Άγκυρας να μπλοκάρει την πρόσβαση στο Twitter εκφράζει σε tweet του ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε


«Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ραντικάλ» ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Φατίχ Γιαγμούρ, αναφερόμενος σε ανακοίνωση της τουρκικής Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter έγινε μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνηση Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία «δεν θα έχει διάρκεια» και σημείωσε ότι «ναι μεν δεν είναι καλό για την εικόνα της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην κάνει και τίποτα όταν υπάρχει παραβίαση του δικαίου». Ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι «το Twitter πρέπει να δείξει σεβασμό στην προσωπική ζωή». Η κατάσταση και τα νομικά αίτια της απαγόρευσης παραμένουν αόριστα. Στα μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για προσφυγή γυναίκας από τη Σαμψούντα επειδή κυκλοφόρησε μέσω του Twitter στο Διαδίκτυο πορνογραφική εικόνα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για την ίδια.

Σοβαρή ανησυχία για την απόφαση της Άγκυρας να μπλοκάρει την πρόσβαση στο Twitter εκφράζει σε tweet του ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε

«Η ελευθερία της επικοινωνίας και η ελευθερία της επιλογής των μέσων για να επικοινωνεί κανείς είναι θεμελιώδης αξία της Ε.Ε.», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)