to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Α' Δημοτικό Νέου Ικονίου: Aλληλεγγύη και ρατσισμός με το φακό του left.gr (βίντεο-φωτογραφίες)

Στο Α' Δημοτικό Νέου Ικονίου έφτασαν σήμερα 21 προσφυγόπουλα. Είχαν πραγματικά πολύ θερμή και συγκινητική υποδοχή από αλληλέγγυες οργανώσεις, την Λαϊκή Επιτροπή Περάματος και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος.


Στο Α' Δημοτικό Νέου Ικονίου έφτασαν σήμερα 21 προσφυγόπουλα. Είχαν πραγματικά πολύ θερμή και συγκινητική υποδοχή από αλληλέγγυες οργανώσεις, την Λαϊκή Επιτροπή Περάματος και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος.

Να θυμίσουμε ότι στις 17 Ιανουαρίου ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό είχε εισβάλει στο σχολείο και επιτέθηκε σε δασκάλους και γονείς.

Δυστυχώς, το δηλητήριο των ναζί φαίνεται ότι έχει αποκτήσει ρίζες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να συμβούν, παράλληλα με τις πράξεις αλληλεγγύης, ντροπιαστικές πράξεις ρατσισμού και διακρίσεων. Τα προσφυγόπουλα δεν τα υποδέχθηκαν παιδιά της περιοχής. Ο λόγος ήταν ότι δεν τα έστειλαν οι γονείς τους στο σχολείο. Στην τάξη από τα 130 παιδιά μπήκαν μόνο τα 10. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος περί τους 80 γονείς έχουν ζητήσει να αλλάξουν σχολείο!

Επιπλέον, μια ομάδα ατόμων παρατηρούσαν από ένα ύψωμα έξω από το Α’ Δημοτικό τα γεγονότα. Κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τους απομάκρυναν ειρηνικά.

Στις φωτεινές πράξεις αλληλεγγύης που σώζουν την τιμή των πολιτών του Πειραιά αξίζει να σημειωθούν:

* Μαθητές λυκείου του Περάματος βρέθηκαν εκεί με σχολικά είδη για να τα δώσουν στα ταλαιπωρημένα προσφυγόπουλα.

* «Εκπαιδευτικοί και γονείς, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του παιδικού απομονωτισμού. Για το εκπαιδευτικό κίνημα, χρόνια τώρα είναι αυτονόητη η θέση μας για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά, Κερατσινίου, Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Σαλαμίνας, Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αργοσαρωνικού.

(περισσότερες φωτογραφίες εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)