Σύμφωνα με την έρευνα του  Tvxs.gr, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας φαίνεται να είναι ένα ζήτημα που διχάζει την κοινωνία, με την πλειονότητα ωστόσο να τάσσεται “κατά”. Πλήρη διαχωρισμό ζητά το 42%, ενώ το 54% απαντά πως διαφωνεί με αυτή την προοπτική.

Αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο όταν τίθεται το ερώτημα για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η συντριπτική πλειονότητα, το 84% των ερωτηθέντων, απαντά πως η “ιερή” περιουσία θα πρέπει να φορολογηθεί.

Επίσης συντριπτική είναι η απάντηση για το ερώτημα σχετικά με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Το 85% πιστεύει πως αυτό είναι λάθος, ενώ μόλις το 12% τάσσεται υπέρ.

Από αυτήν τη θέση φαίνεται να προκύπτει και η άποψη των πολιτών σχετικά με τη διαμάχη που ξέσπασε, αρχικά επί του θέματος, μεταξύ του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Το 48% των πολιτών δηλώνει πως δίκιο είχε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ μόλις το 14% δίνει δίκιο στον πρώην υπουργό Παιδείας.

Ξεκάθαρη είναι η θέση των πολιτών και για τα αποτεφρωτήρια. Το 71% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων, ενώ μόλις το 24% απαντάει αρνητικά.