to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:41 | 21.06.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 28 μονάδες σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή"

Χαοτική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής», με το κυβερνών κόμμα να έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό.


Διαβάστε σχετικά: Η ΝΔ δεν μπορεί να διαβάσει ούτε μια δημοσκόπηση;

.


Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι μόλις 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ στο 19,5% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος. Η δημοσκόπηση έγινε 11 και 17 Ιουνίου μέσω τηλεφώνου.

Embedded image permalink

Ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 62%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 20%, ποσοστό 15% συγκεντρώνει «κανένας» και ποσοστό 3% είναι χωρίς γνώμη.

Στο ερώτημα ποια είναι η «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», οι πολίτες απαντούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε ποσοστό 52%, κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ποσοστό 17%, καμία από τις δύο σε ποσοστό 28%, χωρίς γνώμη δηλώνει το 4%.

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 43% ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά στην αντιπολίτευση το 88% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 11% ικανοποιημένοι.

Το 65% τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για το ευρώ, το 31% κατά και ποσοστό 5% είναι χωρίς γνώμη. Το 90% δηλώνει εξάλλου ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές και το 9% ότι μάλλον χρειάζεται.

Για τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 62% δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει και το 34% να υποχωρήσει.

Embedded image permalink

Παράλληλα, το 60% εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για το ευρώ, ενώ το 36% αρνητική γνώμη. 

Το 62% λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ότι θα είναι χειρότερα, το 22% «μάλλον καλύτερα», ενώ το 12% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει διαφορά.

Ποσοστό 42% εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για την Ε.Ε., το 57% αρνητική και 2% είναι χωρίς γνώμη. 

Ως προς τις δημοτικότητες των αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 74% και αρνητικές 27%, ο Πάνος Καμμένος θετικές γνώμες σε ποσοστό 44% και αρνητικές σε ποσοστό 53% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 48%.

Επιπλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 57%, ο Αντώνης Σαμαράς θετικές γνώμες σε ποσοστό 29% και αρνητικές σε ποσοστό 70%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θετικές γνώμες σε ποσοστό 24% και αρνητικές 74%, η Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες σε ποσοστό 53% και αρνητικές σε ποσοστό 41% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες σε ποσοστό 11% κι αρνητικές σε ποσοστό 84%.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)