to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 22.11.2016

Πολιτική

Δημοσκόπηση της ALCO για την «Εφ.Συν.» για χρέος, Ομπάμα και συλλογικές διαπραγματεύσεις

Ως θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, αποτιμούν την επίσκεψη Ομπάμα 63% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της ALCO για την «ΕφΣυν». Ποσοστό 90% συμφωνούν με τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου ότι «η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία».


Να συνταχθούν τα κόμματα σε μια κοινή εθνική γραμμή στο θέμα της ρύθμισης του χρέους ζητεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδικήέρευνα της εταιρείας ALCO που έγινε στο διάστημα 18-20 Νοεμβρίου 2016 για λογαριασμό της «Εφ.Συν.».

Συγκεκριμένα, στο σχετικό ερώτημα υπέρ της εθνικής γραμμής τάσσεται το 83% των ερωτηθέντων, το 10% κατά, ενώ το 7% επιλέγει την απάντηση «Δεν ξέρω- Δεν απαντώ». Επίσης το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, ενώ μόνο το 6% θεωρεί πως είναι βιώσιμο.

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη». Αναλυτικότερα, το 59% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ διαφωνεί μόλις το 15%. Για τον «κόφτη», το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί με βάση τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Την αντίθετη γνώμη έχει το 34%.

Θετική η επίσκεψη Ομπάμα

Στην έρευνα περιέχονται επίσης ενδιαφέροντα ευρήματα με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ το 53% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη και αρνητική το 12%. Για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους το 42% πιστεύει πως η επίσκεψη Ομπάμα δεν βοήθησε την ελληνική πλευρά, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 40%.

Επίσης το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει πως είναι σωστή η άποψη του Μπ. Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία. Τέλος, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου βοηθούν την ελληνική πλευρά στο προσφυγικό και στο κυπριακό ζήτημα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ: alco, μέλος ΣΕΔΕΑ (αρ. μητρώου ΕΣΡ 12) ΕΝΤΟΛΕΑΣ: «Η Εφημερίδα των Συντακτών» ΤΥΠΟΣ: Ποσοτική (τηλεφωνικές συνεντεύξεις χωρίς χρήση κάλπης) ΔΕΙΓΜΑ: 1.000 άτομα, ηλικίας 18+ ετών, σε ολόκληρη την Ελλάδα ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:Tυχαία, στρωματοποιημένη ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ: φύλο, ηλικία, εκλογές Σεπτ. 2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: +/- 3,1% σε διάστημα βεβαιότητας 96% ΧΡΟΝΟΣ: 18 – 20 Νοεμβρίου 2016 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και Επαγγελματικής Πρακτικής του ΣΕΔΕΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)