to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 24.11.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες δείχνουν την κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

Οι πολίτες δεν πείθονται από το πολιτικό αφήγημα των ανεύθυνων πολιτών και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης


Κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελούν τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας της Κάπα Research σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού. Οι πολίτες καταρρίπτουν το δήθεν κυβερνητικό success story και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του διαχειρίζονται την πανδημία.

Ειδικότερα, σε ερώτηση πόσο ευθύνεται κάθε ένα από τα παρακάτω για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το 70% απάντησε η συνολική διαχείριση της κυβέρνησης, το 72% το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, το 77% η ανεπάρκεια και οι ελλείψεις του συστήματος υγείας και το 93% ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ουσιαστικά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών «καρφώνει» την κυβέρνηση για τις διαρκείς τις παλινωδίες.

Έρευνα Κάπα Research

Στην ερώτηση για τις ευθύνες για το δεύτερο κύμα Covid19, το 55% απαντάει ότι αυτές οφείλονται στη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και μόλις το 37% ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα.

Έρευνα Κάπα Research

Επίσης, το 49% κρίνει αρνητικά τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας από την κυβέρνησης, έναντι 48% που την αξιολογεί θετικά.

Έρευνα Κάπα Research

Το 51% θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Έρευνα Κάπα Research

Παράλληλα, το 57% των ερωτηθέντων ζητά από την κυβέρνηση να δώσει περισσότερο βάρος στις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

Έρευνα Κάπα Research

Την ίδια στιγμή σχεδόν το 70% των πολιτών κρίνει ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Δημοσκόπηση Κάπα Research

Δημοσκόπηση Κάπα Research

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)