to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 29.03.2022

πηγή: ethnos

Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Απώλεια δυνάμεων για τη ΝΔ - Απογοήτευση των πολιτών από τα μέτρα για την ακρίβεια

Μειωμένη εμφανίζεται η εκλογική απήχηση της ΝΔ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.


Σύμφωνα με τη μέτρηση της Alco, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται στις 8,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των 9,6 στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, ενώ μειωμένη εμφανίζεται και η επιρροή του ΚΙΝΑΛ. Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της ακρίβειας, η κατάσταση για το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι απογοητευτική, αφού το 46% των πολιτών δηλώνει πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή.

Ασφυκτική η οικονομική πίεση για τους πολίτες

Η δυσκολία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις αποτυπώνεται με μεγάλη ευκρίνεια στη δημοσκόπηση της Alco. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;» το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, 10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και μόνο το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.

Την ίδια στιγμή, το 46% των πολιτών απαντά ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας δεν βοηθούν καθόλου, 29% ότι βοηθούν λίγο, 17% αρκετά και μόνο 2% ότι βοηθούν πολύ.

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 31,1% (31,8% στην προηγούμενη μέτρηση της Alco), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερος με ποσοστό 22,2%, το ίδιο ακριβώς με αυτό της προηγούμενης μέτρησης της εταιρείας. Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει πτώση 1,1% καταγράφοντας ποσοστό 13% και είναι στην τρίτη θέση. Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,8 ενώ η Ελληνική Λύση είναι στο 4,5%. Οριακά εκτός βουλής είναι το Μέρα25 καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» καθώς 36%  απαντά τον νυν πρωθυπουργό, 23% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 33% απαντά «κανέναν». Στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε συγκεντρώσει 37% ενώ το ποσοστό του Αλ. Τσίπρα ήταν και πάλι 23%.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)