to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 27.12.2012

Οικονομία

Δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία ζητά από την ΚΕΔΕ ο Χρ. Σταϊκούρας

Στην ανάγκη οι Δήμοι να επιδείξουν δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία το 2013 αναφέρεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας σε επιστολή που απηύθυνε σήμερα Πέμπτη στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Κ. Ασκούνη.




«Εύχομαι και ελπίζω η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Χρονιά κατά την οποία οι Δήμοι οφείλουν, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18.11.2012 αλλά και με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, να επιδείξουν δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία»,  σημειώνεται στην επιστολή του  αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Σημειώνεται ακόμη πως η Κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της έναντι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς προχώρησε στις εξής  παρεμβάσεις :
 
-Το ποσό των 109 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί εξόφληση της δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Δήμους για το τρέχον έτος, έχει μεταβιβαστεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

- Η διαδικασία για την απόδοση του ποσού των 199 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε επενδυτικές δαπάνες των Δήμων, έχει ολοκληρωθεί και τα χρηματικά ποσά, στην πλειονότητά τους, θα είναι διαθέσιμα στους σχετικούς λογαριασμούς των Δήμων από σήμερα.

- Το ποσό της μηνιαίας προκαταβολής προς τους Δήμους, οικονομικού έτους 2013, υπολογίζεται πλέον στο σύνολο των πόρων που έχουν εγγραφεί στον Τακτικό Προϋπολογισμό ύψους 2.881,8 εκατ. ευρώ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι [2.355,1 εκατ. ευρώ], Ειδική Επιχορήγηση σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού [312,9 εκατ. ευρώ] και Απόδοση στους Δήμους από τη Ρύθμιση Οφειλόμενων Παρελθόντων Ετών [213,9 εκατ. ευρώ]) και καθορίζεται στα 240,153 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα (από 188 εκατ. ευρώ το μήνα το δεύτερο εξάμηνο του έτους).

- Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις με α) τον συμψηφισμό των οφειλών των Δήμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Ελληνικό Δημόσιο και β) την παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 των Δήμων έχουν ήδη συνυπογραφεί και παρελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.



Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)