to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 10.10.2014

Κοινωνία

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Στόχος του αγώνα μας η επαναλειτουργία μιας ΕΡΤ ανεξάρτητης, πολυφωνικής και πραγματικά δημόσιας

Ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ


Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ που επί 16 μήνες κρατάμε ζωντανό σε όλη την Ελλάδα τον πραγματικά δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και διεκδικούμε παρέχοντας εθελοντική εργασία την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δηλώνουμε παρόντες για να συμβάλλουμε με προτάσεις στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι στην προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΕΡΤ γίνεται αναφορά, σε τουλάχιστον δύο σημεία, στην αναγκη ενσωμάτωσης "στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ, των χαρακτηριστικών που αναδείχθηκαν κατά την περίοδο της αυτοδιαχείρισης…».  

Είμαστε σίγουροι ότι ο  σχεδιασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συνυπολογίσει τις απόψεις και την εμπειρία των εργαζόμενων που όλους αυτούς τους μήνες, με πενιχρά μέσα αλλά αμέριστη την συμπαράσταση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, εξακολουθούμε να παράγουμε, εθελοντικά, πολύπλευρη ενημέρωση και να συμβάλουμε, με τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματά μας και την ιστοσελίδα ertopen.com,  στην διάδοση και τη στήριξη του Πολιτισμού.
 

Δηλώνουμε επίσης απερίφραστα ότι στόχος του αγώνα μας όλο αυτό το διάστημα είναι η επαναλειτουργία μιας ΕΡΤ ανεξάρτητης, πολυφωνικής και πραγματικά δημόσιας με την έννοια ότι θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας για ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό, θα αφουγκράζεται και θα αναδεικνύει τα ζητήματα που την απασχολούν και θα αναπτύξει μηχανισμούς κοινωνικής λογοδοσίας και εποπτείας. Το αποδεικνύουμε άλλωστε κάθε μέρα με τα αυτοδύναμα προγράμματά μας. Ο εξ ορθολογισμός  λειτουργίας, η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ήταν πάγια αιτήματά μας πριν τις 11 Ιουνίου του 2013. Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που οδήγησαν την Κυβέρνηση στο πραξικοπηματικό μαύρο. Η αξιολόγηση είναι σύμμαχός μας αρκεί να συνδυαστεί με αξιολόγηση δομών, και στρατηγικό σχεδιασμό. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η αξιολόγηση πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης της ΕΡΤ και όχι ως εργαλείο εκκαθαρίσεων όπως τελευταία τη χρησιμοποιούν η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)