to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 30.08.2013

International

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ: Μας ενώνει η αποκατάσταση της επαγγελματικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας

Απάντηση στις προσπάθειες διχασμού των εργαζομένων από τον Παντελή Καψή


«Συνεχίζεται η προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων της ΕΡΤ από πλευράς του Υφ. Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Ο κ. Καψής επιμένει να αναδεικνύει ξανά και ξανά ατυχείς και ξεπερασμένους, από όλους, χαρακτηρισμούς ως μόνο όπλο απέναντι στην γενική κατακραυγή από κόμματα και κυρίως την κοινωνία για τις μεθοδεύσεις, τις παρανομίες, τους εκβιασμούς και τις παραπλανητικές υποσχέσεις με τις οποίες προσπαθεί να «στήσει» τη λεγόμενη Δημόσια Τηλεόραση. Ο κ. Καψής καταβάλλει επίμονη και απέλπιδα προσπάθεια για να ξεχαστεί ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν κατά παράβαση κάθε εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας 2.656 εργαζόμενοι.

Ευτυχώς, ο πολιτικός κόσμος της χώρας, η ελληνική κοινωνία και πρωτίστως ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν το έχουν λησμονήσει. Οι καταξιωμένοι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, που εργάζονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου κατασυκοφαντήθηκαν και καθυβρίστηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως υπαίτιοι για «αμαρτίες» για τις οποίες ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που διόριζαν τις διοικήσεις της ΕΡΤ. Πρώτοι οι εργαζόμενοι τις είχαμε καταγγείλει.

Αυτό μας ενώνει κ. Καψή, είτε εργαζόμαστε στην Αγ. Παρασκευή, στη Λ. Στρατού και στις περιφερειακές ΕΡΑ είτε στην Κατεχάκη: Η αποκατάσταση της επαγγελματικής και προσωπικής μας αξιοπρέπειας όσο και αν επιχειρείτε να την ποδοπατήσετε. Μας ενώνει το ιερό δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι με εκβιασμούς, απατηλές υποσχέσεις και προσωπικά τηλεφωνήματα σε συναδέλφους που δικαιολογημένα είναι δέσμιοι εργασιακής και επαγγελματικής ανασφάλειας, θα καταφέρετε να μετατρέψετε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, για την οποία υποκριτικά κόπτεσθε, σε πεδίο μάχης χαρακωμάτων. Άλλωστε η εικόνα των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη με τα ΜΑΤ και τα συρματοπλέγματα τέτοιους συνειρμούς δημιουργεί.

Τώρα που ρίξατε τη μάσκα και μιλήσατε για πρόσωπα «της απεργιακής ΕΡΤ που απασχολούνται στην ΔΤ», όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπογραφές σε επισφαλείς δίμηνες συμβάσεις εργασίας (αλήθεια πόσες και ποιες είναι;) ως άλλοθι και προκάλυμμα για την ανομία της κατάργησης της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι που αναζήτησαν, έστω και για δύο μήνες, μια απασχόληση δεν σας παρέχουν αυτό το άλλοθι. Άλλωστε, η συντριπτική πλειονότητά τους έχει προσφύγει με αγωγή εναντίον του τωρινού εργοδότη τους, κατά της παράνομης απόλυσής τους από την ΕΡΤ.

Όσο για την απήχηση του αυτοδύναμου προγράμματος που παράγεται με πραγματικούς εθελοντές (όχι σαν αυτούς που επικαλείστε) και επαγγελματισμό στο Ραδιομέγαρο, ανατρέξτε στα αδιάψευστα στοιχεία τουλάχιστον της EBU που αποδεικνύουν, σε απόλυτα νούμερα ανεμπόδιστης θέασης και ακρόασης και όχι σε ποσοστά επί ανοικτών δεκτών, ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν συνειδητά την ΕΡΤ για την ενημέρωση τους».

Πηγή: ertopen.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)