to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 17.12.2022

Διεθνή

Δημοσίευμα του Politico: Βρετανοί βουλευτές έκαναν σεξοτουρισμό ενώ ήταν σε αποστολές στο εξωτερικό

Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα του Politico που αποκαλύπτει ότι αρκετοί Βρετανοί βουλευτές έχουν χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά ταξίδια στο εξωτερικό ως ευκαιρία για σεξοτουρισμό και για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας πρώην συντηρητικός βουλευτής, τώρα μέλος της Βουλής των Λόρδων, ζήτησε από τους οικοδεσπότες οδηγίες για τον πλησιέστερο οίκο ανοχής όταν ταξίδεψε στη Νοτιοανατολική Ασία για μια επίσκεψη με μια διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα (APPG), σύμφωνα με έναν άλλο βουλευτή που ήταν παρών.

Επιπλέον, βουλευτής των Τόρις και πρώην υπουργός συνήθιζε να μένει μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας των βουλευτών στη Βρετανία, προκειμένου να «συνευρίσκεται με γυναίκες», είπαν δύο πρώην συνάδελφοι.

Επιπλέον, υψηλόβαθμος βουλευτής των Εργατικών έδειχνε προτίμηση σε «Ρωσίδες» κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό, σύμφωνα με έναν ξένο διπλωμάτη, ο οποίος δήλωσε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι αισθάνονταν αδύναμοι να παρέμβουν επειδή ανησυχούσαν για τη διατήρηση της επιρροής τους στο Ουεστμίνστερ.

Στο πλαίσιο στης έρευνας, το Politico μίλησε με περισσότερους από 12 κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, οι οποίοι επαλήθευσαν ισχυρισμούς για άσεμνη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών και ομοτίμων τους σε τέτοια ταξίδια.

Πολλοί βουλευτές ισχυρίστηκαν ότι, ενώ ορισμένοι συνάδελφοι επιδίωκαν αθόρυβα ένα γνήσιο και έγκυρο ενδιαφέρον για τις σχέσεις με τις χώρες αυτές, άλλοι αντιμετώπιζαν τα ταξίδια ως «διασκέδαση» για ουσιαστικά ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ορισμένοι βουλευτές ήταν συχνά προνοητικοί στο να ζητούν από ξένες κυβερνήσεις ένα πλήρες, πληρωμένο ταξίδι στο εξωτερικό, είπαν οι ίδιοι τοπικοί αξιωματούχοι, και μερικές φορές έφταναν στο σημείο να επιβάλλουν τις προτιμήσεις τους για σαμπάνια και ακριβά γεύματα.

Οι εκπρόσωποι του εξωτερικού έχουν γίνει επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιες προσεγγίσεις, είπε ένας από αυτούς, και ορισμένοι έχουν καταφύγει στο να γεμίζουν τις ατζέντες των βουλευτών με όσο το δυνατόν περισσότερες επισκέψεις και συναντήσεις, προκειμένου να μειώσουν τον «ελεύθερο χρόνο» για πιθανή κακή συμπεριφορά.

Πηγή: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)