to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:56 | 29.04.2013

Πολιτική

Δήμος Κορινθίων: Ψευδής βεβαίωση στα παιδιά του υπουργού Χ. Αθανασίου προκειμένου να προχωρήσουν σε γεώτρηση

Το είχαμε προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα βγει είδηση που θα σκάσει στην βόμβα! Ο λόγος που περιμέναμε όλες αυτές τις μέρες ήταν μήπως και η πολιτική ηγεσία του Δήμου Κορινθίων αποφασίσει να συμμορφωθεί με την νομιμότητα.


Εδώ και τρεις μήνες περίπου που είχε έρθει σε γνώση μας αυτή παρανομία του Δήμου Κορινθίων λειτουργώντας στα ως νομοταγείς πολίτες ζητήσαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Καμπούρη να μας απαντήσει αν αληθεύουν οι καταγγελίες που έγιναν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα sfedona.gr και να μας δώσει αντίγραφο της βεβαίωσης που χορήγησε στον Υπουργό αναπληρωτή Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου ή σε μέλος της οικογένειάς του ώστε να μπορέσει γεώτρηση στο χτήμα του που έχει στον Άσσο Κορινθίας (Στο τέλος της ανάρτησης επισυνάπτουμε την από 14.1.2013 αίτησή μας)

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παρά και τις επανειλημμένες προφορικές οχλήσεις μας στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ,ουδέποτε απάντησε έστω και αρνητικά στην αίτησή μας αυτή όπως ήταν υποχρεωμένος εκ του νόμου!

Βεβαίως μέσα από την δημοσιογραφική μας έρευνα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τα επίμαχα έγγραφα και τα παρουσιάζουμε στην σημερινή μας ανάρτηση .

Όπως διαπιστώνεται όλοι σας τα παιδιά του Υπουργού Εσωτερικών Ελένη και Χρηστόφας Αθανασίου κατάφεραν να πάρουν βεβαίωση ότι στην περιοχή που βρίσκεται η οικοδομή τους λόγω έλλειψης δικτύου ύδρευσης είναι αδύνατη η υδροδότηση από τον Δήμο.

Όπως διαπιστώσαμε από την δημοσιογραφική μας έρευνα και μετά τις δεκάδες καταγγελίες που λάβαμε από κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται το κτήμα με την παλιά μικρή οικοδομή(δείτε την σχετική φωτο) το δίκτυο της ύδρευσης του Δήμου Κορινθίων περνάει σχεδόν έξω από την πόρτα της συγκεκριμένης οικοδομής!!

Το πολύ να απέχει 7-10 μέτρα !!

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι μας κατήγγειλαν οι ντόπιοι ,η οικογένεια Αθανασίου επιχείρησε να χτυπήσει γεώτρηση και μετά από ειδοποίηση και έλεγχο της Αστυνομίας το γεωτρύπανο έφυγε άπραγο. Όταν μετά από ένα περίπου ξαναεπιχείρησαν να χτυπήσουν γεώτρηση ξαναπήγε η Αστυνομία μετά από καταγγελίες των κατοίκων αλλά τους έδειξαν την “ψευδή” βεβαίωση του Δήμου Κορινθίων και το παραπεμπτικό έγγραφο του Δήμου προς την Περιφέρεια για έγκριση της γεώτρησης και η Αστυνομία τους άφησε να συνεχίσουν. Κακώς βέβαια γιατί δεν τους έδειξαν την άδεια για την γεώτρηση που πήραν βέβαια από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολλές εβδομάδες αργότερα!

Στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε φαίνεται πολύ καθαρά που βρίσκεται η οικοδομή Αθανασίου και πόσο μακρυά (!!) περνάει το δίκτυο της ύδρευσης.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι όλες οι δεκάδες οικοδομές που βρίσκονται στην εν λόγω περιοχή είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Κορινθίων!

Δηλαδή γύρω-γύρω Σάββατο και στην μέση Κυριακή !

'Όλοι μπορούσαν να πάρουν νερό από το δίκτυο του Δήμου εκτός από την οικογένεια Αθανασίου!

Θεωρούμε απίθανο να μην γνώριζε η οικογένεια Αθανασίου από που περνάει το δίκτυο ύδρευσης.

Άρα η χρήση ψευδούς βεβαίωσης-που είναι σοβαρότατο αδίκημα- πιθανότατα έγινε σε γνώση της.

Όπως μας είπε μάλιστα ο αρμόδιος για τις γεωτρήσεις υπάλληλος του Δήμου Ιωάννης Παντελέων δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα για την έκδοση της άδειας γεώτρησης από το Γραφείου του κ.Υπουργού(!!) αλλά εισηγήθηκε την έκδοση αδείας επειδή ήταν νομότυπα τα δικαιολογητικά και όχι γιατί πιέστηκε πολιτικά !

Εμείς παραθέτουμε όλα τα στοιχεία της δημοσιογραφικής μας έρευνας και στέλνουμε την παρούσα ανάρτηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων ,στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή και στο γραφείο του Εισαγγελέα Κορίνθου.

“Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να δηλώνει ότι είναι τίμια , αλλά να το δείχνει!”

Λάκης Γιαννιδάκης

Η αίτηση μας προς τον Δήμο Κορινθίων

ΑΙΤΗΣΗ Του Βασίλη (Λάκη) Γιαννιδάκη

προς τον Δήμο Κορινθίων για χορήγηση αντιγράφου Δημόσιου εγγράφου .

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

κ.Χαράλαμπο Καμπούρη

, Αιτούμαι να μου χορηγήσετε αντίγραφο άδειας-βεβαίωσης που χορηγήσατε στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου- ή σε συγγενικό του πρόσωπο- για άνοιγμα γεώτρησης σε οικόπεδό του που βρίσκεται στον πρώην Δήμο Άσσου - Λεχαίου. Την άδεια – βεβαίωση αυτή την εκδώσατε τον Νοέμβριο του 2012 βάσει των αρμοδιοτήτων που σας έχουν ανατεθεί για την Δημοτική Ενότητας Άσσου-Λεχαίου του Δ. Κορινθίων, όπως περιγράφονται στο ν. 3852/10, άρθρο 59 §4.

Το αντίγραφο αυτό το ζητάω ως δημοσιογράφος ιδιοκτήτης και εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας sfedona.gr , και θα το χρησιμοποιήσω ως στοιχείο στα πλαίσια δημοσιογραφικής μου έρευνας.

Κόρινθος 14.1.2013

Πηγή: sfedona.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)