to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 06.11.2015

Πολιτική

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Βαθιά ικανοποίηση για την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τα Λιπάσματα

Ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας


Εκφράζουμε την βαθιά ικανοποίηση μας για την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στα 640 στρέμματα της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας. Με τη νέα ρύθμιση, προβλέπονται χρήσεις γης πρασίνου, πολιτισμού, αναψυχής, αθλητισμού, υγείας και εκπαίδευσης, ενώ ο συντελεστής δόμησης διαμορφώνεται στο ρεαλιστικό 0,15. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους αγώνες των κατοίκων που μετρούν περισσότερες από δύο δεκαετίες, ενώ, σε συνδυασμό με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο μας, που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί άμεσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού, θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπλασης και ανάπτυξης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων του ευρύτερου Πειραιά. Στη διαδικασία αυτή ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά από την αποβιομηχάνιση της, η περιοχή των 640 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα, οφείλεται κυρίως στην αδιαφορία των ιδιωτών ιδιοκτητών της περιοχής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το όψιμο ενδιαφέρον, λοιπόν, κάποιων ιδιοκτητών της έκτασης για δήθεν χαμένες επενδύσεις από τη νέα ρύθμιση είναι τουλάχιστον υποκριτικό.  

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω τόσο στις διεκδικήσεις  μας για την περιοχή των Λιπασμάτων όσο και στον αγώνα για δημόσιο λιμάνι. Οι μεθοδεύσεις των μεγάλων συμφερόντων μας κάνουν πιο αποφασιστικούς!  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)