to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 03.11.2015

Πολιτική

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Δικαίωση των μακροχρόνιων αγώνων των κατοίκων η παραχώρηση των Λιπασμάτων στο Δήμο

Για τροπολογία που δικαιώνει τους μακρόχρονους αγώνες των κατοίκων για την παραχώρηση της έκτασης των Λιπασμάτων στο Δήμο, κάνει λόγο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας


Η κατάθεση της τροπολογίας του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καθώς και η εξαίρεση του παράκτιου μετώπου της Δραπετσώνας από τη σύμβαση ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, δικαιώνουν τους μακρόχρονους αγώνες των κατοίκων για την παραχώρηση της έκτασης των Λιπασμάτων στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Η νομοθετική ρύθμιση σε συνδυασμό με την απόδοση του παράκτιου μετώπου στο Δήμο μας επιτρέπει να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, δημιουργώντας μια όαση πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού σε ένα χώρο που εδώ και 20 χρόνια τα κουφάρια των εργοστασίων μαρτυρούν την αποβιομηχάνιση αλλά και την εγκατάλειψη από τους ιδιοκτήτες του.

Από τη στιγμή που κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση, μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα ξεκίνησαν μια σειρά πιέσεων επιχειρώντας να τροποποιήσουν την ρύθμιση προς όφελος τους σε βάρος των κατοίκων της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου. Αναφέρονται σε επενδύσεις και νέες βιομηχανικές μονάδες αποκρύπτοντας το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας της Lafarge στα Λιόσια γιατί λειτουργούσε εντός του οικιστικού ιστού. Διατείνονται ότι σκοπεύουν να επαναλειτουργήσουν τις κλειστές από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 εγκαταστάσεις της Δραπετσώνας για να μεταφέρουν τη δραστηριότητα των Λιοσίων. Δηλαδή υποβαθμίζουν περιβαλλοντικά την περιοχή ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνουν καμία νέα επένδυση. Η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι για δεκαετίες έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα λόγω της λειτουργίας των βιομηχανιών και στη συνέχεια λόγω της πολιτικής αδιαφορίας για την περιοχή, υποβαθμίζοντας συνεχώς τις ζωές των ανθρώπων της περιοχής. Σήμερα είναι η στιγμή που η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει προς όφελος των κατοίκων, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την περιοχή.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ζητάει την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης όπως έχει κατατεθεί και την οριστική παραχώρηση του παράκτιου μετώπου στο Δήμο. Εμείς από τη μεριά μας, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, τόσο στις παραπάνω διεκδικήσεις όσο και στον αγώνα για δημόσιο λιμάνι.

Οι μεθοδεύσεις των μεγάλων συμφερόντων δεν μας πτοούν. Μας κάνουν πιο αποφασιστικούς! 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)