to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 25.06.2018

Κοινωνία

Δήμος και ιδιώτες εργολάβοι καθαρίζουν το νησί από τα απορρίμματα

Εντατικούς ελέγχους διενεργεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


Στην αποσυμφόρηση του νησιού από τα συσσωρευμένα στους δρόμους απορρίμματα, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κέρκυρας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ήδη, από την Παρασκευή, όλος ο στόλος των απορριμματοφόρων του δήμου Κέρκυρας και ιδιώτες εργολάβοι έχουν επιδοθεί σ΄ έναν 24ωρο αγώνα δρόμου, συλλέγοντας περί τους 500 και πλέον τόνους σκουπιδιών την ημέρα.

«Η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ξεκινήσει με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες τρεις με τέσσερεις ημέρες το οδικό δίκτυο θα έχει πλήρως ανακουφιστεί από τις μεγάλες εστίες απορριμμάτων και αμέσως μετά θα επεκταθούμε στην αποκομιδή στους οικισμούς, που ήδη εξυπηρετούνται με μικρότερα οχήματα. Υπολογίζουμε ότι το αργότερο σε δέκα ημέρες θα έχουμε πλήρη αποκατάσταση» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και σημειώνει ότι άμεσα θα πρέπει ξεκινήσει και η μεταφορά των δεματοποιημένων στερεών αποβλήτων στον ΧΥΤΥ της Νότιας Κέρκυρας.

«Η μεταφορά πρέπει να ξεκινήσει όσο γίνεται συντομότερα. Είμαστε σε συνεχή επαφή και σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση. Όσο το συντομότερο ξεκινήσει, τόσο το καλύτερο. Έτσι απελευθερώνεται ο χώρος και επισπεύδεται η διαδικασία της ενδιάμεσης επεξεργασίας, ενώ η αποκομιδή γίνεται ευκολότερη» λέει.

Ο δήμαρχος, ωστόσο, εμφανίζεται προβληματισμένος για τη μεταφορά των δεματοποιημένων απορριμμάτων στη Λευκίμμη, καθώς έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση των κατοίκων της νότιας Κέρκυρας. «Όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε ευθύγραμμα, πιστεύω όμως πως όλο αυτό είναι ένας δύσκολος κάβος που θα τον περάσουμε και θα μπούμε σε πιο ήρεμη πλεύση» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Σύντομα θα έχουμε στη διάθεση μας, εκτός από τη μελέτη αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, που είναι ένα οφειλόμενο καθήκον για μας, τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του βιοαερίου κλπ. Πιστεύω ότι μέσα στο Ιούλιο θα έχουμε και τη μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, επομένως μπορούμε να ξεκινήσουμε και τη διαδικασία για το εργοστάσιο της ολοκληρωμένης διαχείρησης στερεών αποβλήτων στο νησί».

Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) εποπτεύουν τη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων και την αποκατάσταση του βιώσιμου ρυθμού της καθημερινότητας των πολίτων, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους και για την προστασία, από την ενδεχόμενη ρύπανση, του περιβάλλοντος.

«Εντείνονται οι προσπάθειες της αποκομιδής των απορριμμάτων, με ορατά τα αποτελέσματα πλέον στο νησί. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα για την υλοποίηση των σχεδιασμού της διαχείρησης των απορριμμάτων, που θα οδηγήσει λύση του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα με τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της ΠΙΝ διενεργούνται όλοι οι απαραίτητου έλεγχοι προς αποφυγήν της ρύπανσης του περιβάλλοντος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)