to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 12.12.2020

Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Συμμετοχή και των παιδιών Ρομά στην τηλεκπαίδευση

Η Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ήταν μια διαφορετική μέρα για τα παιδιά Ρομά που φοιτούν στο Δημοτικό. Κατάφεραν για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω webex. Είχαν τη χαρά να χαιρετήσουν τους δασκάλους τους, να μιλήσουν με τους συμμαθητές τους.


Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση από τον δήμο Χαλανδρίου:

Τα παιδιά παρακολούθησαν τα μαθήματά τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά, με τάμπλετ που προμηθεύτηκε ο Δήμος Χαλανδρίου για τους μαθητές της πόλης και με την εποπτεία της διαμεσολαβήτριας Βίκυς Σαρρίδου.

Το προηγούμενο διάστημα με την εποπτεία διαμεσολαβήτριας του Κέντρου Κοινότητας Ρομά παρακολουθούσαν στον καταυλισμό μόνο τα τηλεοπτικά μαθήματα του υπουργείου Παιδείας με ηλεκτρονικό εξοπλισμό που δόθηκε από το Δήμο.

Τα παιδιά Ρομά που φοιτούν στο Γυμνάσιο συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία, με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Κέντρου Κοινότητας Ρομά.

«Ο αγώνας της σημερινής διοίκησης για την ένταξη των Ρομά γίνεται σε όλα τα επίπεδα, την εκπαίδευση, την υγεία την απασχόληση. Κανένα παιδί εκτός εκπαίδευσης. Αίτημα αδιαπραγμάτευτο για τα παιδιά όλου του κόσμου και για όλα τα παιδιά του κόσμου. Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Διαρκής αγώνας για την ένταξη των Ρομά


Το Κέντρο Κοινότητας Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου – με έργο που έχει επίσημα αναγνωριστεί σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο – είναι υπηρεσία υποδοχής και καταγραφής αναγκών των Ρομά με στόχο τη σταδιακή ενσωμάτωση και ένταξη των ωφελουμένων στον κοινωνικό ιστό. Εξασφαλίζει στο πλαίσιο του εφικτού την εκπαίδευση, την ισότιμη πρόσβαση στον δημόσιο βίο και την υγειονομική φροντίδα μέσα από εξειδικευμένα σχέδια παρέμβασης τόσο ατομικά όσο και ανά οικογένεια. 

Στον τομέα της εκπαίδευσης γίνονται:

► Εγγραφές των παιδιών Ρομά στα σχολεία της πόλης
►Καθημερινή παρακολούθηση της φοίτησής τους και ενισχυτική διδασκαλία από την εκπαιδευτικό του παραρτήματος
► Εκπαίδευση αναλφάβητων ατόμων της κρίσιμης ηλικιακής ομάδα 12-17 (για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν προβλέπεται από τον εθνικό σχεδιασμό κάποια δράση στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης).

Στον τομέα της υγείας:

► Εμβολιασμοί παιδιών
► Εντατική παρακολούθηση της υγειονομικής κατάστασης όλων των κατοίκων του καταυλισμού λόγω και της πανδημίας
► Διασύνδεσή τους με τα Δημοτικά Ιατρεία κλπ.

Στον τομέα της απασχόλησης:
► Στήριξη σε κάθε βήμα της δημιουργίας των Κοινωνικών Συνεταιρισμών
► Συνδρομή στη διαδικασία των αιτήσεων για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ή ΟΑΕΔ
► Συμβουλές για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και τη σταδιακή προώθηση στην αγορά εργασίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)