to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 29.04.2014

Πολιτική

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Σε εξέλιξη έρευνα - Να σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Με αφορμή το τραγικό ατύχημα στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης εξελίσσεται το τελευταίο 24ωρο μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη από ΜΜΕ και κύκλους που εξυπηρετούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.


Με προφανή στόχο να βγει εκτός μάχης μια δύναμη αντίστασης στα σχέδια εκποίησης του πρώην στην αεροδρομίου προχωρούν στην άγρια εκμετάλλευση του θανάτου του 13χρονου αγοριού.

Ενώ ήδη προχωρά η νόμιμη διαδικασία έρευνας των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο το αγόρι και της απόδοσης ευθυνών στους υπαίτιους επιχειρείται να διασυρθεί η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Πέραν της αρχικής ανακοίνωσης του Δήμου (βλέπε εδώ) σημειώνουμε τα εξής:

Μίλησαν για Δήμαρχο που εξαφανίζεται. Το γεγονός είναι ότι ο Δήμαρχος μαζί με αντιδημάρχους ήταν από τις πρώτες ώρες στο Νοσοκομείο στο πλευρό της οικογένειας.

Ο Υποψήφιος δήμαρχος της συγκυβέρνησης Γιάννης Κωνσταντάτος διατείνεται ότι η απόφαση παραχώρησης του χώρου για ένα μήνα, με δυνατότητα 2-μηνης παράτασης δεν ήταν ομόφωνη και ο υποψήφιος σύμβουλός του και πρώην δήμαρχος Τσαπαρλής ισχυρίστηκε στα κανάλια ότι είχε αντιρρήσεις που μάλιστα εξέφρασε στο δήμαρχο. Το γεγονός είναι ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, με απούσα την παράταξη Κωνσταντάτου Τσαπαρλή, που έλειπε για άσχετους λόγους από το Δημοτικό συμβούλιο και παρούσες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. ‘Όμως τόσο το 2011 όσο και το 2012 πάλι ομόφωνα και με παρουσία και ψήφο και αυτών των ιδίων είχε παραχωρηθεί χώρος τόσο στο ίδιο σημείο όσο και απέναντι απ αυτό στην  ίδια επιχείρηση. Επιχειρούν δηλαδή να παρουσιάσουν μια από τις συνήθεις απουσίες τους από το Δημοτικό συμβούλιο σαν έκφραση διαφωνίας στην παραχώρηση του χώρου.

Γεγονός ακόμη είναι ότι οι κκ Κωνσταντάτος & Τσαπαρλής που έχουν καταγγείλει τη Δημοτική αρχή για απίθανα πράγματα όπως ότι θα γεμίσει το Δήμο μετανάστες, ότι θα μπλοκάρει τη λειτουργία του μετρό και άλλα ευτράπελα ουδέποτε εξέφρασαν κάποια επιφύλαξη για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους έφτασαν να μιλούν για ρέμα που μπαζώθηκε για να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το γεγονός είναι ότι τουλάχιστον τα τελευταία 40-50 χρόνια η περιοχή είναι όπως σήμερα και πάνω στο ρέμα που υπήρχε παλιότερα στεγάζονται σχολεία της Αργυρούπολης όπως και το γήπεδο και κολυμβητήριό της. 

Λένε ακόμη ότι ο Δήμος εισέπραξε και μάλιστα προκαταβολικά ενοίκια για όλο το 2014. Το γεγονός είναι ότι ο Δήμος εισέπραξε ενοίκια για ένα 3μηνο και χρέωσε με τέλος κατάληψης του χώρου την επιχείρηση για το διάστημα της αυθαίρετης παραμονής της στο χώρο.

Σημειώνουμε επί πλέον ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει δυνατότητα πραγματικού ελέγχου της λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων. Η πιστοποίηση της ασφάλειάς τους γίνεται από μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους και χημικούς που επιλέγει η επιχείρηση και η χορήγηση άδειας λειτουργίας γίνεται μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου και αφορά των έλεγχο πιστοποιητικών και εγγράφων. 

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επισημαίνει:

  1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεών μας.

  1. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται.

Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

  1. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)