to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δημοκρατική συσπείρωση απέναντι στο ακροδεξιό-θατσερικό μόρφωμα του Μητσοτάκη

Αν όχι τώρα, πότε; Αν δεν συγκροτήσουμε άμεσα ένα ευρύτατο δημοκρατικό μέτωπο, τότε θα αφήσουμε ένα τεράστιο κενό στο πολιτικό φάσμα. Ένα κενό που θα εκμεταλλευτούν όλοι αυτοί που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα kontra της Κυριακής

Με τον ανασχηματισμό που έκανε ο Κυριάκος το τερμάτισε.  Με τον  αρχηγό της νεολαίας του Παπαδόπουλου και τον τσεκουροφόρο  της ΕΠΕΝ Βορίδη υπουργό Εσωτερικών,  με τον «θέλει τον Κασιδιάρη της» Στύλιο, με τον «κυνηγό των πρυτάνεων»  Κατσαφάδο και την «δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι» Βούλτεψη, ο Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν πάει πιο δεξιά. Πιο δεξιά είναι ο …τοίχος. Μαζί με τους ακροδεξιούς και οι ούλτρα νεοφιλελεύθεροι. Οι πρώτοι για να εξαλείψουν τις «ελλαττωματικές ιδέες της Αριστεράς» και οι δεύτεροι για να εφαρμόσουν το θατσερικής έμπνευσης  ευαγγέλιο του Μυωσέως, το σχέδιο Πισσαρίδη.
Το μίγμα ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού με το οποίο μετάλλαξε την ΝΔ ο Μητσοτάκης, ενισχύεται. Σε κάθε περίπτωση η ακόμα πιο δεξιά μετατόπιση της ΝΔ μεγαλώνει  και δημιουργεί μεγαλύτερο κενό  στο κέντρο του πολιτικού φάσματος.   Πρόκειται για ένα μεγάλο κοινωνικοπολιτικό χώρο στον οποίο εντάσσονται πολίτες από την κεντροαριστερά μέχρι  τα  όρια της κεντροδεξιάς. Πολίτες δημοκράτες, ή και φιλελεύθεροι. Πολίτες που δεν είναι αριστεροί ούτε ανήκουν στον προοδευτικό χώρο  και  δυσπιστούν ακόμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται όμως για  πολίτες που αποστρέφονται ακροδεξιές πρακτικές αλλά και πολιτικές που αποθεώνουν το κέρδος και την ενίσχυση των οικονομικών ελίτ.


Οι καθημερινές άθλιες επιδόσεις  της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε κάθε επίπεδο-πανδημία, δημοκρατικά δικαιώματα, οικονομία-  δημιουργούν ρήγματα στην επιρροή της  ακόμα και  σε συντηρητικούς πολίτες. Παράλληλα δημιουργούν αποστροφή για την κυβέρνηση και για τους συμμάχους της,  σε πολιτικό ή θεσμικό επίπεδο,  σε ένα ακροατήριο που κάθε άλλο παρά αριστερό ή προοδευτικό με την στενή έννοια,  είναι.
Αυτό ακριβώς το χώρο, αυτούς τους πολίτες μπορεί να τους κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσο προτάσσουμε τα καίρια ζητήματα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που δοκιμάζονται  διαρκώς και με επιμονή από την κυβέρνηση των «αρίστων»  αλλά  και τα στρατευμένα υπέρ του Μυωσέως μέσα ενημέρωσης , τόσο θα συμβάλουμε σε δραστική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ της Αριστεράς.   Τόσο θα απομονώνουμε αυτούς που θέλουν να σύρουν το ΚΙΝ.ΑΛ στην αγκαλιά του Μητσοτάκη. Τόσο θα δημιουργούμε ρωγμές στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Τόσο θα φέρνουμε πιο κοντά την δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης .  Αρκεί να κατανοηθεί στη πράξη, μακριά από θεωρητικά σχήματα που πολλές φορές συσκοτίζουν την ουσία,  ότι η δράση της σύγχρονης Αριστεράς δεν μπορεί να θεωρεί την δημοκρατία ως ένα δευτερεύον μέτωπο. Η σύγχρονη Αριστερά  είναι  και πρέπει να είναι συνώνυμη με την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημοκρατίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)