to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 25.02.2019

πηγή: stonisi.gr

Αυτοδιοίκηση

Δημοκρατική πρωτοβουλία για τη «Δημοκρατική Μυτιλήνη»

Με ονόματα - εκπλήξεις η πρόσκληση για τη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης που θα παρέμβει στις εκλογές για τη Δημοτική κοινότητα της Μυτιλήνη


Το ερχόμενο Σαββάτο 2 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται στην ημιώροφο του ξενοδοχείου ΛΕΣΒΙΟΝ στην προκυμαία της Μυτιλήνης η ιδρυτική συνάντηση πολιτών από τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο που συγκροτούν την παράταξη με την οποία θα παρέμβουν στις εκλογές του Μαΐου για τη δημοτική κοινότητα της πόλης της Μυτιλήνης.

Την πρόσκληση υπογράφουν οι Γιάννης Αθηναίος αρχιτέκτονας, Μπάμπης Αράπης επαγγελματίας. Γιάννης Ζερδελής γιατρός, Χρύσανθος Μάντζαρης πολιτικός μηχανικός, Ορέστης Μεταξάς υπάλληλος, Μιχάλης Μπάκας περιβαλλοντολόγος υπάλληλος Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στρατής Μπαλάσκας δημοσιογράφος, Δημήτρης Πάλλης ιδιωτικός υπάλληλος, Θοδωρής Παραδέλλης συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου, Κώστας Πλωμαρίτης ιδιωτικός υπάλληλος και Τζώρτζια Ρασβίτσου Συμβολαιογράφος. Σε αυτήν καλούνται «οι πολίτες της πόλης μας να διεκδικήσουν μαζί μας ένα αύριο που να αξίζει σε όλους μας. Να διεκδικήσουν μαζί μας σύμφωνα με το νέο νόμο που διέπει τη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων, την πόλη, τη Δημοτική κοινότητα έτσι όπως θέλουμε να ζούμε σε αυτήν. Όπως τη θέλουμε και όχι όπως άλλοι αποφασίζουν».
Όπως σημειώνουν «αρμόδιοι για την πόλη μας είμαστε μόνο εμείς. Διεκδικούμε και παλεύουμε εμείς, όλα. Η Πόλη μας είμαστε εμείς. Η Μυτιλήνη μας είμαστε εμείς.».

Η πρόσκληση - διακήρυξη
Το πλήρες κείμενο – διακήρυξη αναφέρει:
«Εμείς που υπογράφουμε αυτήν την πρόσκληση πήραμε την πρωτοβουλία να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε ένα διεκδικητικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την πόλη μας, τη Μυτιλήνη.
Να καλέσουμε τις Μυτιληνιές και τους Μυτιληνιούς να ανοίξουμε μαζί νέους δρόμους στην πόλη, με έμφαση στις συλλογικές λειτουργίες, στη συμμετοχή και στον κοινωνικό έλεγχο, χωρίς παραγοντισμούς και συγκεντρωτικά μοντέλα άσκησης και νομής της εξουσίας, για μια πραγματικά δημοκρατική, δίκαιη προς όλους, ανοικτή και δημόσια πόλη.
* Καλούμε κάθε πολίτη της Μυτιλήνης που θέλει να ζήσει ανθρώπινα σε αυτήν. 
* Καλούμε όλες και όλους με τους οποίους βρεθήκαμε δίπλα δίπλα στα κινήματα και τους αγώνες στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια. Σε όλους τους χώρους της δουλειάς, της υπεράσπισης του περιβάλλοντος φυσικού και δομημένου, του δικαιώματος στην εκπαίδευση κι στην άθληση, της ειρήνης και της πάλης για τη συνύπαρξη και την καλή γειτονία με το λαό της Τουρκίας, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Σους αγώνες των ανθρώπων του πολιτισμού, της άθλησης, του εθελοντισμού, της προσφοράς στον συνάνθρωπο. 
* Καλούμε όλες και όλους που πιστεύουν ότι η ανάπτυξη της πόλης μας απαιτεί αγώνες για τις αναγκαίες εκείνες ριζικές τομές. Αγώνες που μπορούν να συνδεθούν με μια πιο δημοκρατική, συμμετοχική και ριζοσπαστική αντίληψη για τα κοινά ενάντια στην εμπορευματοποίηση και στα ιδιωτικά συμφέροντα που επιβουλεύονται το δημόσιο συμφέρον.
Απευθυνόμαστε σε κάθε έναν και κάθε μία, να σταθεί δίπλα μας, μαζί μας στην προσπάθεια για μια πόλη ανοικτή, δημοκρατική, αλληλέγγυα σε όλους στους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, που ζουν σε αυτήν.
* Η πόλη της Μυτιλήνης μπορεί να είναι η πόλη των δικαιωμάτων, η πόλη των ανθρώπων της εργασίας και του πολιτισμού.
* Η πόλη της Μυτιλήνης μπορεί να είναι μια πόλη σύγχρονη, που θα σέβεται τον απλό Πολίτη, τον πεζό, τη μάνα, τον ποδηλάτη, το άτομο με αναπηρίες.
* Η πόλη της Μυτιλήνης μπορεί να είναι μια πόλη σύγχρονη, που θα σέβεται το περιβάλλον, τους δημόσιους χώρους, την παράδοση της, τους αγώνες όσων έζησαν σε αυτήν, όλους και όλες που ζουν σήμερα σε αυτήν.

Τo ερχόμενο Σαββάτο 2 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι συναντιόμαστε στην ημιώροφο του ξενοδοχείου ΛΕΣΒΙΟΝ στην προκυμαία
- Διακηρύττουμε την πρόθεση μας να συμμετέχουμε στις ερχόμενες εκλογές για τη Δημοτική Κοινότητα της Μυτιλήνης.
- Συζητάμε χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προκαταλήψεις με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
- Συγκροτούμε τα όργανα της Κίνησης μας, την Επιτροπή προγράμματος, τη Συντονιστική Επιτροπή και τη Γραμματεία.
- Συναποφασίζουμε τη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων μας στην εκλογική διαδικασία.

Καλούμε τους πολίτες της πόλης μας να διεκδικήσουν μαζί μας ένα αύριο που να αξίζει σε όλους μας.  Να διεκδικήσουν μαζί μας σύμφωνα με το νέο νόμο που διέπει τη λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων, την πόλη, τη Δημοτική κοινότητα έτσι όπως θέλουμε να ζούμε σε αυτήν. Όπως τη θέλουμε και όχι όπως άλλοι αποφασίζουν.
Αρμόδιοι για την πόλη μας είμαστε μόνο εμείς. Διεκδικούμε και παλεύουμε εμείς, όλα. Η Πόλη μας είμαστε εμείς. Η Μυτιλήνη μας είμαστε εμείς.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)