to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:57 | 10.02.2014

Κοινωνία

«Δημοκρατία – Συμμετοχή – ΜΜΕ»: η εκδήλωση στο Χαϊδάρι

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση – συζήτηση της Δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι σε συνεργασία με τον ρ/σ 105,5 στο κόκκινο. Το θέμα της συζήτησης ήταν «Δημοκρατία – Συμμετοχή – ΜΜΕ»


Ανάμεσα στο κόσμο παραβρέθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος  Θ. Σπηλιόπουλος, ο νυν η υποψήφια περιφερειάρχης  Ρένα Δούρου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, Χ. Καφαντάρη αλλά και ο εκπρόσωπος τύπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Σκουρλέτης.

Επίσης παρευρέθησαν o Καψώχας Σωτήρης (REAL NEWS), η Κατή Κατερίνα  (Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ), η Δασκαλοπούλου Ντίνα  (Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ) η Ηλέκτρα Βισκαδουράκη  (ΑΥΓΗ) ο Γκανάς Μάρκος  Πρόεδρος της Ένωσης Ημερησίων εφημερίδων, ο Λώλος Μάριος Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, ο Μυλωνάς Γιώργος Πρόεδρος τεχνικών τύπου  κ.α. και πλήθος Χαϊδαριωτών

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι κκ. Κ.Αρβανίτης, διευθυντής του ρ/σταθμού  105,5 στο κόκκινο, ο Ν. Τσιμπίδας και η Κ. Ακριβοπούλου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γ. Τελεμές. 

Οι ομιλητές στις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους πραγματοποίησαν μια ανάλυση της πραγματικής κατάστασης των ΜΜΕ που αφορά κύρια τη  Δημοκρατία. Ιδιαίτερα στις μνημονιακές εποχές που ζούμε κατέστησαν σαφές ότι η δημοκρατία έχει υποχωρήσει  σε όλα τα επίπεδα της ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό αποκορύφωμα  της αντιδημοκρατικής πολιτικής που ασκείται ήταν το «μαύρο» στην ΕΡΤ Δεν είναι τυχαία η αποστροφή του Κ. Αρβανίτη ότι «έχουμε πόλεμο». Κι όλα αυτά γίνονται με μοναδικό σκοπό και στόχο να περάσουν οι πολιτικές λιτότητας , τα μνημονιακά μέτρα των κυβερνήσεων, να αποσιωπήσουν την οποιαδήποτε αντίθετη άποψη.

Οι άνθρωποι που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα ΜΜΕ είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι μεγάλων έργων οι οποίοι επιθυμούν και διαμορφώνουν τις απόψεις της κοινής γνώμης. Από τα ΜΜΕ έχει «εκλείψει εδώ και πολύ καιρό το πολιτικό ρεπορτάζ» τόνισε η κ. Ακριβοπούλου με αποτέλεσμα οι πηγές να είναι καθοδηγούμενες από τη Κυβέρνηση. Θύμισε η κ. Ακριβοπούλου ότι η τωρινή κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έχει καταργήσει τη καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων που χρόνια γίνονταν έως τώρα.

Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν το αποκορύφωμα έως τώρα μιας πολιτικής που δεν επιθυμεί Δημόσια τηλεόραση αλλά αντίθετα επιθυμεί τις δημόσιες συχνότητες να μοιραστούν οι ιδιώτες όπως τόνισε ο Ν. Τσιμπίδας πρώην εργαζόμενος στην ΕΡΤ.

Στις σύντομη παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θ. Σπηλιόπουλος  τόνισε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι μια υπόσχεση που είχαμε δώσει όλοι μας όταν ήμασταν έξω από την ΕΡΤ. Για μας το ζήτημα της Δημοκρατίας έρχεται από τα κάτω προς τα πάνω. 

Στην εκδήλωση παρέβηκαν και πολίτες του Χαϊδαρίου όπως ο Α. Πασαλίδης πρώην εργαζόμενος στην ΕΡΤ, ο οποίος κατέκρινε την επιλογή της κυβέρνησης να βάλλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να δημιουργήσει τη ΔΤ η οποία κοστίζει πολλά στους πολίτες χωρίς να δίνει τίποτε. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν  η Χ. Καφαντάρη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η υποψήφια περιφερειάρχης  κ. Ρένα Δούρου.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)