to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 15.01.2023

Πολιτική

Δημήτρης Βίτσας: «Πολύ κακό για το τίποτα»

Για την ταφή του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου και για το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές στο κόμμα Κασιδιάρη μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Γεια σου»


Παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθήνας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Γεια σου»: 

Για την ταφή του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Δ. Βίτσας επισήμανε:

«Ζούμε σε μια χώρα που η ακρίβεια είναι σήμερα το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας, οι εισοδηματικές και οικονομικές ανισότητες έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, υπάρχει έλλειψη φαρμάκων, υπάρχει ένταση  στα εθνικά θέματα και εμείς την ίδια ώρα συζητάμε για ένα θέμα που είναι δευτερεύουσας σημασίας, και μάλιστα συζητάμε  στη λογική του αριθμού των φρουρών που θα πάρουν μέρος στην τελετή ταφής του έκπτωτου βασιλιά κλπ. Και γίνεται όλη αυτή η συζήτηση, όταν όλοι γνωρίζουν  πως ο θεσμός της βασιλείας, έχει συνδεθεί με την ιστορία του τόπου με τα πιο μελανά σημεία, ενώ σε αρκετά από αυτά συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος.

Όλοι μας συλλυπούμαστε την οικογένεια και τους οικείους του, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Δανό υπήκοο,  η οικογένεια  του οποίου επιθυμεί να ταφεί στην Ελλάδα, κάτι το φυσιολογικό και εκεί τελειώνει το θέμα. Επιπλέον συζητάμε για ένα θέμα που την επόμενη Τετάρτη ως απώτατο όριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων  θα έχει τελειώσει.

Εμείς λοιπόν ιεραρχώντας τα προβλήματα του τόπου, βάζουμε στην πρώτη γραμμή κάποια άλλα».

Ερωτηθείς για την πιθανή απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε: 

«Ενώ ήδη έχουμε το πραγματικό γεγονός που είναι η  καταδίκη  της Χρυσής Αυγής σαν μια εγκληματική οργάνωση και μάλιστα σε καιρό δημοκρατίας, υπάρχει συζήτηση αν μπορεί μια παραλλαγή της να εκπροσωπηθεί ξανά στη Βουλή!!!

Ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα όλοι μας.

Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί ο νομικός τρόπος ώστε αυτό να αποτραπεί. Φυσικά, καμιά σχέση δεν έχει αυτό, με την παλαιότερη προτροπή του κ. Βορίδη, για να εξευρεθεί ένας τρόπος ώστε να μη μπορέσει να ξαναγίνει κυβέρνηση η Αριστερά στη χώρα, όπως είχαν βρει πιο παλιά στην Ιταλία. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Εν προκειμένω, οι φασίστες δεν πρέπει να μπαίνουν στη Βουλή γιατί θα το αποτρέπει ο λαός με τη βούλησή του».

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)