to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:04 | 31.01.2023

Πολιτική

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου εγκλωβίστηκε επειδή ήθελε να ευνοήσει τον Σαμαρά

Κατέθεσε ότι οι τρεις εισαγγελείς Αθανασίου, Ράικου και Τσατάνη επιστρατεύτηκαν για να καταδείξουν ότι υπήρχε σκευωρία Novartis, και όχι σκάνδαλο


Τα βέλη του προς τους τρεις εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένη Ράικου και Γεωργία Τσατάνη, εξαπέλυσε κατά τη σημερινή απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα της απολογίας του, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «προσπάθεια εξόντωσης» του ίδιου και της οικογένειάς του «από ένα πανίσχυρο και διεφθαρμένο σύστημα».

Την Τρίτη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρνούμενος και πάλι τις κατηγορίες δήλωσε ότι οι τρεις εισαγγελείς επιστρατεύτηκαν από τους πολιτικούς διώκτες του, για να καταδείξουν ότι υπήρχε σκευωρία Novartis, και όχι σκάνδαλο. Περίπτωση, σύμφωνα με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, η οποία καταρρίφθηκε από το σχετικό βούλευμα του Αρείου Πάγου που αποφάσισε και έκρινε ομόφωνα, οριστικά και αμετάκλητα ότι, δεν υπάρχει σκευωρία Novartis.

Όπως ανέφερε ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόσο ο Π. Αθανασίου όσο και η Ελ. Ράικου έβγαλαν εναντίον του εκδικητικότητα και επιστρατεύτηκαν «για να τον πλήξουν ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας ασυλία, για δικές τους παράνομες πράξεις».

«Αυτό, που με έχει εξουθενώσει είναι το μέγεθος των ψευδών και η αχαριστία αυτών των ανθρώπων» τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν όλα όσα έχουν ειπωθεί έγιναν από εκδικητικότητα ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε σύμφωνα με το documentonews.gr:  «Και με ανταλλάγματα. Εάν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, να δούμε τι θέση θα πάρει ο κ. Αθανασίου».

Αναφερόμενος στην Εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, την οποία χαρακτήρισε παμπόνηρη» ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι εκείνη «έχει διαπράξει περισσότερα εγκλήματα από τον Αθανασίου και για αυτό ζήτησε ασυλία. Η κα Ράικου εγκλωβίστηκε επειδή ήθελε να ευνοήσει τον Σαμαρά. Εγώ τους γνώρισα».

Παράλληλα επεσήμανε για την Ράικου είπε ότι η ίδια του είχε ζητήσει να την τοποθετήσει στην Ποινική Δίωξη, στο πιο «νευραλγικό τμήμα» της εισαγγελίας και ότι επισκεπτόταν συχνά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Με την κ. Ράικου ήμασταν στο ίδιο γραφείο από το 2000. Αποκτήσαμε σχέσεις. Είχαμε εξόδους. Αν το αρνείτο, θα της περιέγραφα το εσωτερικό του σπιτιού της και τα φαγιά που φάγαμε. Μου ζήτησε να τη βάλω στην Ποινική Δίωξη, με το θάρρος της γνωριμίας. Ήρθε και μου το ζήτησε. Προσπάθησε να το υποβαθμίσει. Ζήτησε και την έβαλα. Της είπα είσαι πολύ νέα, περίμενε λίγο. Θύμωσε, μου έκανε σκηνές. Τέλος πάντων. Μια άλλη εισαγγελέας αρρώστησε και εγώ, όπως πάντα προστατευτικός, της είπα μείνε σπίτι σου και έβαλα την κα Ράικου. Ρωτήστε πόσο νευραλγικό πόστο είναι. Είναι τίτλος τιμής. Σοβαρότατες υποθέσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Στην αρχή της απολογίας του ο πρώην υπουργός ανασκεύασε σημεία της χτεσινής κατάθεσης του, για τον Παναγιώτη Αθανασίου ενώ πρόσθεσε ότι ο τελευταίος είπε ότι είπε για να τον εκδικηθεί επειδή δεν ανανεώθηκε η θητεία του στην οικονομική εισαγγελία.

«Δεν ήθελα να πω ότι, ο Αθανασίου ήταν διαταραγμένος ψυχολογικά. Η μανία του να με εκδικηθεί ήταν τέτοια, επειδή θεώρησε ότι, έπρεπε να μεριμνήσω για την ανανέωση της θητείας του. Αλλά πήρε και ανταλλάγματα, την ασυλία, για τις παράνομες πράξεις, που διαπιστώθηκε ότι, είχε κάνει. Μην ξεχνάτε ότι, η Τουλουπάκη δικάζεται, επειδή κράτησε λίγες μέρες στο γραφείο τη δικογραφία Κουρουμπλή και ο κ. Αθανασίου κράτησε μία δικογραφία για 4 χρόνια, με 4 υπουργούς της ΝΔ. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να ανανεωθεί η θητεία του, ακόμη και ο θεός να το έλεγε. Έτσι επιστρατεύτηκε και η κ. Ράικου από τους πολιτικούς μου διώκτες, για να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis ως σκευωρία δική μου. Αλλά ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι δεν ήταν σκευωρία. Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να είχα συνεργάτη μου, στη συμμορία μου ως συνεργάτη και το FBI».

Τέλος, αναφέρθηκε στην υπόθεση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου λέγοντας: «Στην κα Αλεβιζοπούλου είχε πει ο Αθανασίου ότι, η παρέμβαση Παπαγγελόπουλου γινόταν με έμμεσο τρόπο, μέσω Κουρτάκη Παραπολιτικών. Έχει ξεχάσει ότι, στην προκαταρκτική της Βουλής έχει πει ότι, όπως στην περίπτωση Βγενόπουλου τον πίεζα ότι, θα βγω στα κανάλια. Ένα ψέμα ακόμη. Ο κ. Αθανασίου σε όλες τις καταθέσεις είπε ότι, αναγκάστηκε να υπογράψει δέσμευση των λογαριασμών για Αλαφούζο. Από μένα περιμένανε να πω ότι, ο Αθανασίου πάει στο γήπεδο και είναι Παναθηναϊκός; Τόσοι υπουργοί πήγαιναν και τον έβλεπαν. Είναι γνωστό για πολλούς εισαγγελείς τι ομάδα είναι. Εδώ ξέρουνε για μένα ότι, είμαι ΠανιώνιοςΕγώ πάντα με τους μικρούς είμαι. Είμαι κατηγορούμενος με εκτιμήσεις και θεωρίες, που αλληλοαναιρούνται. Προσπαθώ να σας πείσω για τα οφθαλμοφανή ψεύδη, που αντιτίθενται με τη λογική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)