to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δημιουργοί της διαφθοράς, εγγυητές του πλιάτσικου

Για να λειτουργήσει αυτό το σύστημα με ασφάλεια και υψηλή απόδοση, απαιτείται ο ολοκληρωτικός έλεγχος όλων των εξουσιών


Η Ελλάδα αρχίζει πλέον να θυμίζει χώρα της Λατινικής Αμερικής εκείνης της περιόδου όπου οι διεθνείς νταβατζήδες στήριζαν διεφθαρμένες κυβερνήσεις ή φύτευαν χούντες για να εμποδίζουν τις δημοκρατικές εξελίξεις και τελικά την ανεξαρτησία των χωρών αυτών. Μετά το επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους «ατύχημα» να βρεθεί στην κυβέρνηση μια ανεξάρτητη αριστερή δύναμη, σήμαινε συναγερμός για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Οι εγχώριες ελίτ δημιούργησαν την αδίστακτη ομάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής για να κρατήσουν την εξουσία πολλαπλασιάζοντας τον πλούτο τους χωρίς κανένα δημοκρατικό εμπόδιο! Τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων είναι πλέον πολλαπλάσια και εγγυημένα.

Τεράστιοι, πολύτιμοι για τη δοκιμαζόμενη κοινωνία, οικονομικοί πόροι της υπερχρεωμένης χώρας μας πηγαίνουν σε στρατιωτικές δαπάνες που οι πωλητές διατάζουν γιατί κανείς από τους ισχυρούς συμμάχους και εταίρους δεν εγγυάται την ασφάλεια της μοναδικής απειλούμενης χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ!

Για να δημιουργηθεί μια μεγάλη βάση «κλειδωμένου» ποσοστού ψηφοφόρων, αναβαθμίζεται το πελατειακό σύστημα με μαζικούς αυθαίρετους διορισμούς στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ακόμα και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, από διαχειριστές βουλευτές. Αναλογιστείτε: αν έχουν βολέψει 200.000 άτομα που για να διατηρήσουν την εργασία τους, πρέπει να στηρίξουν αυτούς που τους διόρισαν και αν αυτά τα άτομα έχουν στο στενό περιβάλλον τους πολιτική επιρροή επί πέντε, πόσο εύκολα σχηματίζεται μια εκλογική βάση 1.000.000 ψηφοφόρων-πελατών.

Για να λειτουργήσει όμως αυτό το σύστημα με ασφάλεια και υψηλή απόδοση, απαιτείται ο ολοκληρωτικός έλεγχος όλων των εξουσιών.  Έχουν μετατρέψει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. σε αγέλη, έχουν εγκλωβίσει τη Δικαιοσύνη, ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στα ΜΜΕ, ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα, έχουν διαλύσει όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές και έχουν μετατρέψει την αστυνομία σε προστάτη της εξουσίας τους.

Και δεν αρκούν όλα αυτά.  Ένα σύστημα εκτεταμένων παρακολουθήσεων και υποκλοπών, όπως αποκαλύπτεται, έχει στηθεί από το «παλάτι» του Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και ανιψιό του πρωθυπουργού, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, που μέσω φίλων και συνεργατών πρόσφερε στις κυβερνητικές υπηρεσίες το σύστημα Predator.

Θυμίζουμε επίσης τη σκανδαλώδη προσφορά δύο εκατομμυρίων δεδομένων(!) προσωπικού χαρακτήρα στην αμερικανική εταιρία Cisco ως αμοιβή για τις δωρεάν(!) υπηρεσίες της στο υπουργείο Παιδείας την περίοδο της τηλεκπαίδευσης!

Η διαχείριση από την αστυνομία του πρόσφατου περιστατικού με τον βιασμό μιας νέας γυναίκας στη Θεσσαλονίκη από τους γόνους μεγαλοβιομηχάνων, όπου καθυστέρησαν τον έλεγχο των στοιχείων μέχρι αυτά να εξαφανιστούν ως τεκμήρια για να αποφύγουν οι δράστες τις ευθύνες τους, είναι χαρακτηριστική του ρόλου που τους έχουν αναθέσει και καμία σχέση δεν έχει με την προστασία του πολίτη.

Η ασυδοσία με την οποία ασκούν τη βία οι δυνάμεις καταστολής των κοινωνικών διαμαρτυριών, χωρίς μάλιστα διακριτικά, για να μην μπορούν να καταλογιστούν έστω οι ατομικές ευθύνες, είναι ανατριχιαστική. Την ίδια στιγμή, το εμπόριο ναρκωτικών έχει απελευθερωθεί και γιγαντωθεί, πάσης φύσεως πορνεία φουντώνει και οι συμμορίες κυβερνούν τη νύχτα ανενόχλητες. Η μαζική τηλεοπτική ψυχαγωγία ενισχύει την αποχαύνωση και τον ατομικισμό, ενώ ταξικά φράγματα υψώνονται στη δημόσια Παιδεία, που αποκτά και πανεπιστημιακή αστυνομία!

Η χώρα προσφέρει πλέον τεράστιες δυνατότητες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που κατευθύνεται κυρίως στην αγορά ακινήτων. Μια αγορά τεράστιας έκτασης και αυθαίρετης δόμησης, όπως είδαμε από τις αεροφωτογραφίες μετά τις πυρκαγιές στη Βούλα, τη Βάρκιζα, τη Βαρυπόμπη και στο Μάτι ή μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Κεφαλλονιά και τη Μάνδρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραλίγο να καθαιρεθεί για ένα κορωνοπάρτι και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς εξοστρακίστηκε οριστικά από την πολιτική για μια «μικρή» δαπάνη 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά πειραγμένες δημοσκοπήσεις. Αλλά εδώ, ό,τι και να κάνει η «φαμίλια», δεν τρέχει τίποτα!

Επιπλέον, εργάζονται για τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ώστε να περιοριστεί κάθε περίπτωση συνεργασίας για κυβέρνηση χωρίς τη Ν.Δ. Η κατάσταση είναι τραγική για μια χώρα που χρειάζεται κυριολεκτικά κάθαρση και επανίδρυση.

Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που να αντιλαμβάνονται τις εθνικές υποχρεώσεις; Που αξιολογούν τις δυσκολίες και το τεράστιο έργο που καλούνται να αναλάβουν;  Έχουν προετοιμαστεί ακόμα και για ανώμαλες προεκλογικά καταστάσεις;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)