to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δημιουργική ασάφεια από τους καναλάρχες για να αποφύγουν τον διαγωνισμό

Θέλουν να υπάρξει εξυγίανση αλλά δε μας λένε πώς, θέλουν να υπάρξει διαγωνισμός αλλά δε μας λένε τι είδους, αναγνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει τίμημα αλλά δε μας λένε ποιο.


Η συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΕΙΤΗΣΕΕ, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών των καναλιών ήταν ο ορισμός της δημιουργικής ασάφειας. Τόσο, ώστε κατά τη διάρκειά του δημοσιογράφοι απείλησαν να αποχωρήσουν γιατί δεν τους επιτρεπόταν να ολοκληρώσουν τις ερωτήσεις τους και στο τέλος της, αρκετοί συντάκτες ζητούσαν διευκρινήσεις γιατί εξακολουθούσαν να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς προτείνουν οι καναλάρχες.
 
Η εκπρόσωποι της ΕΙΤΗΣΕΕ (Στρ. Λιαρέλης από τον ΑΝΤ1 και Π. Κυριακόπουλος από το Star), ζήτησαν αρχικά να υπάρξει άλλη «επικαιροποιημένη» τιμή εκκίνησης στον διαγωνισμό, ενώ στη συνέχεια πρότειναν να υπάρξει εξ αρχής ένα καθορισμένο ποσό διατίμησης για το σύνολο των αδειών, το οποίο να μοιραστεί μεταξύ όσων ζητήσουν άδεια. Δήλωσαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στο ΕΣΡ, αλλά αμφισβήτησαν την απόφασή του να δοθούν 7 άδειες, λέγοντας ότι η νέα τεχνολογία επιτρέπει περισσότερες από 20. Με την ευκαιρία, ζήτησαν να τους δοθεί νέα παράταση μέχρι το τέλος του 2017 για να επεξεργαστούν μία πρόταση για τον αριθμό των αδειών, ενώ στο μεταξύ να υπάρξει παράταση της αδειοδότησης των ήδη υπαρχόντων καναλιών, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.
 
Επίσης, ήταν σαφείς ότι θα προσφύγουν εναντίον κάθε απόφασης που δεν τους ικανοποιεί, πριν και μετά τον διαγωνισμό, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια κωλυσιεργίας ή και αποφυγής κάθε διαγωνισμού.
 
Από τη συνέντευξη τύπου δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, αφού ο εκπρόσωπος του ΑΝΤ1 κ. Λιαρέλης δήλωσε ότι σκέφτεται να προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή δεν του πέταγαν τα σκουπίδια κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαγωνισμού, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δημοσιογράφος σηκώθηκε να φύγει εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κ. Κυριακόπουλος του έκανε παρατήρηση για τις ερωτήσεις που έθετε.

(πηγή: ΣτοΚόκκινο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)