to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 06.06.2012

left.gr

Πολιτική

"Δημιουργία Ξανά": Παραιτήσεις και καταγγελίες

Τριγμούς προκαλούν στο κόμμα του Θ. Τζήμερου οι ακραία νεοφιλελεύθερες και ψηφοθηρικές επιλογές του


Οι "κακές παρέες" του Θ. Τζήμερου με τη νεοφιλελεύθερη πολυκατοικία και οι απέλπιδες προσπάθειές του να γίνει βουλευτής απογοήτευσαν πολλά στελέχη και συνεργάτες του, που, ο ένας μετά τον άλλο, αποχωρούν από τη "Δημιουργία Ξανά" και τα όργανά της. 
 
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή του υπέβαλε ο Κ. Λουκόπουλος, αντιπρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά", εκφράζοντας με ανακοίνωσή του τη διαφωνία του με τις πολιτικές επιλογές του κ. Τζήμερου, ενώ συγχρόνως δήλωσε ευθαρσώς ότι έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού. 
 
Το δρόμο της αποχώρησης από το κόμμα του κ. Τζήμερου ακολούθησαν και αρκετά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη συνεργασία με τη "Δράση".
 
Σήμερα, την παραίτησή του από την εθνική επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του ο Εμ. Επιτροπάκης, μέλος του οργάνου. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Επιτροπάκης καταγγέλλει τον τρόπο λήψης αποφάσεων στο κόμμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "ο Πρόεδρος έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον σοφέρ και τη γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια". Παράλληλα, σημειώνει ότι ο κ. Τζήμερος "ουδόλως ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει ένα κόμμα με πραγματικές αρχές, πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους, αλλά να «στήσει» μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή" και τον κατηγορεί για παράδοση σε συμφέροντα και "απόπειρες διαφθοράς". Τέλος, ο κ. Επιτροπάκης, αναφερόμενος στην προεκλογική συνεργασία με τη "Δράση" του Στ. Μάνου, καταγγέλλει ότι η απόφαση για τη συνεργασία δεν ελήφθη ανοιχτά, ωστόσο ο κ. Τζήμερος "απαίτησε προκλητικά τη συμμόρφωση μελών και στελεχών" σ' αυτή.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)