to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 13.09.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Δήμαρχος Θάσου: Πριν σβήσουν οι φωτιές, άρχισε η υλοποίηση υποσχέσεων του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα

Γράφει ο Κώστας Φιλίδης


 Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της κρατικής μηχανής στη Θάσο, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση όσων υποσχέθηκε, επισκεπτόμενος χθες το νησί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο δήμαρχος Θάσου,Κώστας Χατζηεμμανουήλ, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, έφτασε, χθες το βράδυ, στρατιωτικό κλιμάκιο αξιωματικών του μηχανικού, για να καταγράψουν τις απαιτούμενες εργασίες, κυρίως καθαρισμού και διευθέτησης των ρεμάτων! Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αύριο θα υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό μεταξύ Δήμου Θάσου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με την ελπίδα να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αφορούν στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Εξάλλου, έγινε ήδη και η πρώτη επαφή υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ με τον Δήμο, ώστε να γίνει τάχιστα η καταγραφή των ζημιών στο αγροτικό και το ζωικό κεφάλαιο. 

Κατά τον δήμαρχο έπαιξε σημαντικό ρόλο η επίσκεψη του πρωθυπουργού, στο νησί, το οποίο «υπέστη τα αποτελέσματα του σπάνιου φαινομένου της ξερής καταιγίδας» τόνισε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «είχαμε συνομωσία των στοιχείων της φύσης, με ξηρασία, αμέτρητους κεραυνούς, δίχως συνοδεία βροχής και ισχυρούς ανέμους, με τοπικά φαινόμενα συνεχούς αλλαγής κατευθύνσεων του αέρα». Μάλιστα, παρομοίασε την αντιμετώπιση της φωτιάς σαν «Λερναία Ύδρα», αφού «αντιμετωπίζαμε μια εστία και έβγαιναν άλλες δύο»!

Ανεπισήμως, υπό μερικό έλεγχο
 

Πάντως, κατά την σημερινή ημέρα, τέταρτη της φωτιάς, υπήρξε ύφεση, με αναζωπυρώσεις εντός της περιμέτρου που κάηκε, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν χερσαίες και εναέριες δυνάμεις. Ο δήμαρχος μίλησε για «μερικό έλεγχο της κατάστασης», αν και επισήμως δεν ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο, όμως «υπάρχει, παρά την κόπωση, καλύτερα εμπεδωμένη διαχείριση και όλες οι δυνάμεις παραμένουν στο νησί και επιχειρούν συνεχώς».

Σημειώνεται ότι η πρώτη, πρόχειρη καταγραφή, αναφέρει ότι κάηκαν περί τα 120.000 στρέμματα δασών. 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Χατζηεμμανουήλ στην εκπομπή «Κόκκινο Καβάλας»:

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)