to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 19.10.2017

Πολιτική

Δήμαρχος Σαμοθράκης: Η σημερινή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας συμβολίζει την επανεκκίνησή μας

Δήμαρχος Σαμοθράκης: Η σημερινή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας συμβολίζει την επανεκκίνησή μας


Αναφερόμενος στη συγκίνηση που προκάλεσε στους κατοίκους της Σαμοθράκης το ενδιαφέρον και η αγωνία που εκδήλωσε άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθε το ακριτικό νησί μετά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, περίπου ένα μήνα πριν, ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας άρχισε την ομιλία του στην τελετή αναγόρευσής του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης.

Υπογράμμισε ότι «οι ανάγκες μας είναι πολλές, τα προβλήματά μας πολλά και οι απειλές που πρέπει να παρακάμψουμε μεγάλες. Εξίσου αναγκαία είναι η εξωστρέφειά μας, η αντιστροφή των μειονεκτημάτων μας σε πλεονεκτήματα. Η γεωγραφική μας «απομόνωση» είναι στοιχείο αξιοποιήσιμο που πρέπει να μετεξελιχθεί σε πύλη ευκαιριών».

Ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «σήμερα ζούμε εδώ περίπου 2.500 κάτοικοι που όλοι μαζί αναζητούμε το βηματισμό μας στο μέλλον για πρόοδο», συμπληρώνοντας πως «είναι άμεσα αντιληπτή η διαπίστωση μιας υστέρησης σε σχέση με το δυναμικό του νησιού» και εξέφρασε με αυτοκριτική διάθεση την πεποίθηση ότι «αιτία της υστέρησης που παρατηρείται είναι η μη εναρμόνισή μας με τις προκλήσεις της εποχής. Δεν δικαιολογείται σήμερα να μην υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές που θα αποτελέσουν τα θεμέλια της ανάπτυξης».

Χαρακτήρισε πρωτοφανή τη θεομηνία με «χαρακτηριστικά κατακλυσμού», που στις 26 Σεπτεμβρίου διέκοψε την κανονικότητα της ζωής στο νησί. Περιέγραψε τις συνέπειές της κάνοντας λόγο για τραυματισμό του κοινωνικού ιστού, της τοπικής οικονομίας και μεγιστοποίηση των δυσκολιών. «Οι συνέπειες ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας και η αρωγή του κράτους που αναμένουμε είναι απολύτως αναγκαία. Στη δική μου σκέψη, η σύγχρονη ιστορία μας διαιρείται πλέον στο χρονικό σημείο εκείνης της τρομερής νύχτας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, εκτός από μέγιστη τιμή, θα συμβολίζει πλέον και την επανεκκίνησή μας και γνωρίζουμε ότι στον αγώνα μας αυτό θα σας έχουμε συμπαραστάτη μας και με την ιδιότητα του συνδημότη μας», είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο δήμαρχος Σαμοθράκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)