to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:56 | 23.04.2018

Κοινωνία

Δήμαρχος Νισύρου: Για πρώτη φορά η νησιωτική πολιτική γίνεται πράξη

«Η δίκαιη ανάπτυξη αφορά και στα μικρά νησιά και η νησιωτική πολιτική γίνεται πραγματικότητα με γοργά βήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος στον Νίκο Σβέρκο και την Πόλυ Χατζημάρκου στο στούντιο που λειτούργησε το δίκτυο του Κόκκινου εντός των χώρων του 13ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Ρόδο.


"Υπάρχουν πολλά προβλήματα που λύνονται με το χρόνο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν. Θεωρώ ότι η εφαρμογή του  μεταφορικού ισοδύναμου είναι μια μεγάλη παρέμβαση που περίμεναν όλοι οι νησιώτες δεκάδες χρόνια και για πρώτη φορά θα γίνει πραγματικότητα στο προσεχές διάστημα. Γίνονται σπουδαίες αλλαγές στα νησιά μας και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» επισήμανε ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος στον Νίκο Σβέρκο και την Πόλυ Χατζημάρκου στο στούντιο που λειτούργησε το δίκτυο του Κόκκινου εντός των χώρων του 13ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Ρόδο.

Ο δήμαρχος Νισύρου αναφέρεται σε ένα μεγάλο έργο που έχει επιτευχθεί μέσα στο 2017, την μεταφορά από το Δημόσιο στο Δήμο του ανατολικού τμήματος της νησίδας "Γυαλί", ένα θέμα που εκκρεμούσε 60 χρόνια. Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός στη Νίσυρο τον Δεκέμβριο του 2016, μπήκε ως πρώτο θέμα και πλέον ολόκληρο το νησί ανηκει στο Δήμο με σημαντικό οικονομικό όφελος (αξιοποίηση περλίτη και ελαφρόπετρας). Αναφέρεται επίσης στην ένταξη σημαντικών έργων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου, όπως είναι τα λιμενικά έργα, η μονάδα αφαλάτωσης, ο βιολογικός καθαρισμός  και τα έργα ύδρευσης.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος χαρακτήρισε το 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Δίκαιη Ανάπτυξη, ένα πρωτοπόρο συνέδριο όπου διερευνήθηκαν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική του Νοτίου Αιγαίου. Ένα συνέδριο όπου είχαν το λόγο η τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς του Νότιου Αιγαίου.

"Οι οχτώ συνεδρίες στις οποίες συμμετείχαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί , υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς με εκατοντάδες παρεμβάσεις μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της κοινωνίας μετέτρεψε τον μέχρι πρόσφατα τρόπο σχεδιασμού σε ένα σχεδιασμό βασισμένο στις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας και στη σύνθεση απόψεων.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου, ένα αίτημα δεκαετιών όλων των νησιωτών. Για τη Νίσυρο έκανε αναφορά στην κατασκευή του λιμανιού στο Μανδράκι και είπε χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης".

Ο Δήμαρχος την Τετάρτη 18 Απριλίου βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Νισύρου, στη Βαρκελώνη στις 20 Απριλίου προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου της Καταλωνίας και στις 23 και 24 Απριλίου θα βρίσκεται στην Μαγιόρκα για να λάβει μέρος στις εργασίες του Διεθνούς συνεδρίου για τα Έξυπνα Νησιά
 
 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)