to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Οι βιομηχανίες που ρυπαίνουν πρέπει να κλείνουν όχι τα σχολεία

Για την έντονη δυσοσμία στη Δραπετσώνα και στην ευρύτερη περιοχή μίλησε Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο ο Χρήστος Βρεττάκος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας


Για την έντονη δυσοσμία στη Δραπετσώνα και στην ευρύτερη περιοχή μίλησε Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο ο Χρήστος Βρεττάκος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος δεν εντόπισαν την αιτία της κακοσμίας εντούτοις το πρόβλημα υφίσταται, επαναλαμβάνεται και γι’ αυτό έμειναν και τα σχολεία κλειστά και αύριο διοργανώνεται και διαμαρτυρία στις 19:00 στον υδατόπυργο Δραπετσώνας.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας αναφέρθηκε τη συστηματική επιβάρυνση της περιοχής με κάθε είδους λύματα, στη δυσοσμία από την Ψυττάλεια αλλά και στο πρόβλημα που προέκυψε τα δύο τελευταία χρόνια καθώς εταιρία πήρε άδεια για επεξεργασία πετρελαιοειδών μέσα στον αστικό ιστό και από τότε προέκυψαν και τα προβλήματα.


Ο Χρήστος Βρεττάκος εξήγησε ότι απαιτείται να γίνει συστηματική έρευνα για να βρεθούν οι ρυπογόνοι παράγοντες και είναι απαράδεκτο να κλείνουν τα σχολεία, οι βιομηχανικές δραστηριότητες πρέπει να κλείσουν για όσο χρειαστεί μέχρι να εντοπιστεί ποιος ρυπαίνει.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι είναι απαράδεκτο οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος να μην μπορούν να εντοπίσουν την αιτία της δυσοσμίας. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να μην υποφέρουν οι άνθρωποι και φυσικά πρέπει να φύγουν μέσα από τον αστικό οι βιομηχανικές δραστηριότητες και ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να γίνει γρήγορα. Μάλιστα εξήγησε ότι παραμένει άγνωστο τι συνέπειες έχει αυτή η δυσοσμία στην υγεία των ανθρώπων.
 

 

Ακούστε το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)