to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 05.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δήμαρχος Καλύμνου: Η ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού είναι ιστορικό γεγονός, το νησί μας και τα Δωδεκάνησα γιορτάζουν

«Είναι ένα ιστορικό γεγονός, μια μεγάλη μέρα, μια γιορτή του νησιού μας και της Δωδεκανήσου, τα εγκαίνια και η άμεση λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ιδιαίτερα όταν γίνονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» τόνισε Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 και την Πόλυ Χατζημάρκου ο δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής.


«Ο πρωθυπουργός μας τιμάει για δεύτερη φορά, τηρώντας την επίσημη υπόσχεση που μας έδωσε την ημέρα των Θεοφανίων και δίνοντας τη δυναμική που χρειαζόταν για να "τρέξουν" οι διαδικασίες και από εμάς αλλά κυρίως από τους υπουργούς κ. Κουβέλη και Κουρουμπλή και κυρίως από τον αν. υπουργό  Νεκτάριο Σαντορινιό. Βρήκαμε έναν δίαυλο επικοινωνίας, κατατέθηκαν οι, εφικτές προς υλοποίηση, προτάσεις και φέραμε σε πέρας αυτό το όραμα της Καλύμνου και της Δωδεκανήσου. Κι αυτό έγινε σε χρόνο-ρεκόρ, σε λιγότερο από 11 μήνες και σήμερα έχουμε ήδη φοιτητές οι οποίοι εδώ και 2-3 μέρες έχουν εγγραφεί στη σχολή» επισημαίνει Στο Κόκκινο Ρόδου ο δήμαρχος Καλύμνου.

Τα εγκαίνια της ΑΕΝ θα πραγματοποιηθούν σήμερα (Τετάρτη 5/12, 11.30) από τον πρωθυπουργό ενώ το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Καλύμνου, ο ανυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός θα μιλήσει για το Μεταφορικό Ισοδύναμο. 

Για το συγκεκριμένο μέτρο, ο δήμαρχος σχολιάζει:

«Άλλο ένα μέτρο, μια διεκδίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί σειρά ετών, υλοποιήθηκε. Μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, αντίστοιχα, κινήθηκαν γρήγορα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι πλέον πραγματικότητα. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ενώ υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις στο μέτρο, ότι δεν επαρκεί κλπ, έχω διαπιστώσει, ιδιαίτερα στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο (ΠΕΔ) στη Σύρο, ότι όλοι οι δήμαρχοι ήταν ικανοποιημένοι και όσοι δεν έχουν ακόμα ενταχθεί το ζητάνε. Από εδώ και πέρα, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε το μέτρο, να δοθούν περισσότερα κίνητρα και για όσους εργάζονται στα νησιά μας αλλά δεν είναι από εδώ".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)