to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 31.10.2017

Κοινωνία

Δήμαρχοι Χαλανδρίου & Ζωγράφου: Δικαζόμαστε γιατί κάναμε το καθήκον μας απέναντι στους δημότες μας

Οι δήμαρχοι κατηγορούνται διότι το φθινόπωρο του 2014, λίγες μέρες αφότου είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους, αρνήθηκαν να παραδώσουν τους φακέλους των υπαλλήλων για να κάνει την «αξιολόγηση», το ξεκαθάρισμα δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών και «εκσυγχρόνιζε» το Δημόσιο.


Σε δίκη παραπέμπεται ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου στο τότε υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στο Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ενώ μαζί με τον κ. Ρούσσο δικάζεται και η διευθύντρια Προσωπικού του Δήμου, Στέλλα Μπακόλα.

«Εμποδίσαμε τη διαδικασία απόλυσης εκατοντάδων υπαλλήλων μας και διότι επρόκειτο για μεγάλη αδικία σε βάρος ανθρώπων που δουλεύουν χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά και γιατί οι Δήμοι μας, χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς».  Κοινή η δήλωση και των δύο δημάρχων, Τίνας Καφατσάκη (Ζωγράφου) και Σίμου Ρούσσου (Χαλανδρίου), που δικάζονται αύριο Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και φιλοξενήθηκαν Στο Κόκκινο στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη (ακούστε...)


***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σημειώνεται ότι η άρνηση του δημάρχου Χαλανδρίου είχε προκύψει ως αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο επίσης ομόφωνα δήλωσε τη συμπαράστασή του, με ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο.

Ανάλογη συμπαράσταση στους δύο διωκόμενους εκφράζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία στηρίζει την στάση εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου την ίδια ημέρα, από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κοκκινο

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)